Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miért nem szeretik ha az úton...

Miért nem szeretik ha az úton megyünk Longboarddal/gördeszkával?

Figyelt kérdés

Tapasztaltam már ha az úton megyek,sokan dudálgatnak,beszólogatnak.

Aki rendszeresen használ közúton autót,afelé fordulna a kérdésem.Kisebb mint egy bicikli,nincs kormány se rajta,nem tudom vele meghúzni a kocsiját se a személynek.Mégis lehurrog.

Miért van ez?

Szoktam járdán is menni de ha 30km/h-val megyek akkor igen nehéz kikerülnöm azokat az öregeket akik a járda közepén mennek.

2016. jan. 14. 09:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
46%

Na nekem mindhárom van.

1. A longboard nem közlekedési eszköz, azoknak ugyanis kell kormány, és fék. a longboardon egyik sincs, mert ha lenne, nem longi lenne, hanem roller.

2. mivel nincs rajta fék meg kormány, irányíthatatlan. Persze tudom, minden longis gyereknek gyerekjáték irányítani (lófszt). A valóság az, hogy nem lehet vele leállni, és olyan ívben fordul, mint egy tankhajó.

3. egy irányíthatatlan, szabálytalan eszközzel ne közlekedj. főleg ne közúton. Azért, mert nem tudod lereagálni a hirtelen helyzeteket. Pl dowhillezel lefelé, de túl gyorsan mész, a deszka meg úgy kanyarodik, mint egy komp, és átléped a záróvonalat. Ez addig nem gond, amíg nem jönnek szembe. Akkor meg kész a baleset, ha 30-al mész, a verda meg 50-el, akkor az azt jelenti, mintha 80-al csapnának el. Ha szerencséd van életben maradsz. Az autós meg ottmarad egy többszázezres kárral a verdában. Egy csomó stressz, hercehura vár rá, helyszínelés, rendőrségi vizsgálat, egy átlagembert eléggé meg tud viselni, pszichológiailag, ha elb4sz egy hülyegyereket. És akkor még ott van a kárrendezés kérdése, longira nincs kötelező, csak polgári peres úton hajthatja be a kárát rajtad. Vagy ha harminccal száguldozva elsodornád a járdán a nyugdíjas anyámat, a gyerekeimet, vagy a kutyámat, valószínű, hogy hirtelen felindulásból addig vernélek a deszkáddal, amig szét nem törik rajtad. Az meg súlyos testi sértés... Járhatnék ügyvédhez, bíróságra, stb...

2016. jan. 14. 11:25
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ezen a nem kell nagy ívben kikerülni téged dolgon jót nevettem. Akkor mégis mit kell csinálni? 100-110el el suhanni hátha be esel a következő kocsi elé? Te mèg azért élsz mert figyelnek rád az autósok. Nem pedig a fene nagy közlekedési rutinodnak köszönhetően.
2016. jan. 14. 12:55
 13/20 veterán vas ***** válasza:

Borzalmas fejetlenség van az utakon.

A jármű tulajdonosok mániákusan az úttestet használják, a nehezen mozgó idősek, és a kisgyerekek pedig -sötét módon- általában a járdákon szambáznak.

Mindenkinek meg van a helye, csak a szegény deszkások számkivetettek.

(tényleg meg sem fordult a fejedben, ugyan mi oka lehet annak, hogy "sokan dudálgatnak, beszólogatnak"?)

2016. jan. 14. 13:24
 14/20 Beniy ***** válasza:
Érdekes, valahogy Barcelonában, Londonban sokkal kevesebbet szenvednek ezen a mindig minden szabályt betartó és biztonságosan közlekedő autósok. Egyébként egyáltalán nem nehéz megállni vele, ha megtanulja az ember (normál sebességnél ha nagyon belelépünk a földbe olyan 3-4 méteren simán meg lehet állni MAXIMUM), a deszka irányíthatósága pedig rengeteg változótól függ. :) Szerintem ez inkább megint egy olyan dolog, - ami már sok más hasonló dologgal is megtörtént itthon - hogy beleivódott egy mentalitás az emberekbe, mint "k*csög deszkás", vagy "szemétláda biciklis". Itt nem arról kéne szólnia a kérdésnek, hogy mivel közlekedik az illető, hanem hogy tud-e szabályosan és biztonságosan közlekedni. (Ha valaki abszolút azt vallja, hogy gördeszkával lehetetlen biztonságosan közlekedni, az próbálja ki nyugodtan. Nem két hét alatt fognak megtanulni biztonságosan közlekedni, de érdemes.)
2016. jan. 14. 18:18
 16/20 veterán vas ***** válasza:

Tessék mondani, hogy szoktak megállni olyan helyen, ahol nincs szembejövő forgalom?

Költséges dolog lehet minden pálya végére egy buszt állítani...:D

2016. jan. 15. 11:27
 17/20 anonim ***** válasza:
59%

"Hol menjek ha ezzel nem mehetek járdán se és az út szélén se?"

Tudod, miért nincs lovam? Hát ezért. De ha annyi eszem lett volna mint neked, akkor nyilván megveszem, aztán itt pityergek, hogy nem tudom hol használni.

2016. jan. 15. 16:20
 18/20 Beniy ***** válasza:

Jó, akkor itt azért keverednek eleve a fogalmak is. :) A longboardozás, mint olyan, nem csak a downhillre korlátozódik, úgy, ahogy például a biciklizés sem korlátozódik az országúti biciklizésre. Általában erre a célra alacsony forgalmú utakat szoktak használni (1-2, esetleg 3 autó/óra az egy egészen tűrhető átlag) és ha van rá lehetőség, akkor a neccesebb részeken használnak "spottereket", aki többnyire egy haver, aki figyel és előre szól, ha jön valami, hogy legyen idő reagálni.

A kérdés pedig alapvetően a sima, egyszerű közlekedésre vonatkozik, ha jól értelmezem.

Illetve nem azt mondtam, hogy meg kell venni, hanem ki kell próbálni, a kettő nem ugyan az. ;)

2016. jan. 15. 17:34
 19/20 anonim ***** válasza:
55%

Na akkor mégegyszer. A longboard sporteszköz. Nem közlekedési eszköz. Attól lesz közlekedési eszköz valami, hogy van rajta kormány, és két egymástól függetlenül működtethető fék.Ez a biciklire (többnyire) igaz. A longboardra nem.

Hiába nem downhillezel, hiába vannak figyelők (akik szart se figyelnek... lásd a vidiket) attól még a longboard nem közlekedési eszköz. mert irányíthatatlan. Ezért nem alkalmas közuti forgalomban használatra.

2016. jan. 15. 23:20
 20/20 anonim ***** válasza:
Úristen szakadok a sok okos kommenten. Nem attól lesz valami közlekedési eszköz, mert kormány van rajta, hanem attól hogy alkalmas A-ból B-be szállítani a használóját. Amúgy meg a longboardon is van kormány attól még hogy nem látod, lábbal tökéletesen lehet irányítani. Komlyan azt gondoltad hogy csak rááll az ember egy darab deszkára és reméli hogy egyenes lesz majd az út?? Azzal egyetértek, hogy aki nem tud biztosan longboardozni az ne száguldozzon vele emberek között. De aki teljesen magabiztos az miért ne mehetne? Amúgy meg sok esetben a gyalogosok olyan idióta módon közlekednek, hogy magukra jelentik a legnagyobb veszélyt, fülessel, telefont nyomkodva..Az autósokról nem is beszélve, akik olyan agresszíven közlekednek, hogy az ijesztő. Valahogy ez nyugatabbra jobban működik, nem tudom hogy ott az emberek értelmesebbek-e vagy csak nagyobb múltja van ennek a sportnak. De összességében én azt javasolom, hogy bringa utakat használd ahol teheted, ahol meg nem ott odafigyelve menj a járdán. A beszólogatókat meg szard le magasról, fogalmuk sincs mit beszélnek és hogy mekkora életérzés gurulni.
2016. aug. 16. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!