Miért nem szeretik ha az úton megyünk Longboarddal/gördeszkával?
Tapasztaltam már ha az úton megyek,sokan dudálgatnak,beszólogatnak.
Aki rendszeresen használ közúton autót,afelé fordulna a kérdésem.Kisebb mint egy bicikli,nincs kormány se rajta,nem tudom vele meghúzni a kocsiját se a személynek.Mégis lehurrog.
Miért van ez?
Szoktam járdán is menni de ha 30km/h-val megyek akkor igen nehéz kikerülnöm azokat az öregeket akik a járda közepén mennek.
Ez a sporteszköz semmiképpen nem való utcára. Sem az útestre, sem járdára. Azért dudálnak rád, a gyalogosok azért szidnak, mert veszélyes vagy. Ez nem jármű, mozgásod kiszámíthatatlan. Az a 30 km/óra az úton nagyon lassú, járdán eszement gyors.
Ha az autós nem akar elcsapni még a te hibádból sem, akkor vagy cammog mögötted, vagy szélesen kerül.
A gyalogosnak a járdán semmiféle járműre, s hasonló sporteszközre nem kell számítania. Kerékpáros is csak kivételesen, eléggé szűk keretek között, s csak lassan mehet a járdán. Nem elegendő az, ha te vigyázol. Mert gondolom, ezt írnád majd. Extrém esetben, akár egy beteges ember meg is halhat egyszerűen attól, hogy elsüvítesz mellette. S te még nem is szerzel róla tudomást.
Igen,amit msot leírtál abban mind igazad van.
Van mikor megállok járdán,mert látom,hogy nem hallják hogy valami jön mögöttük,akkor leszállok,eléjük sétálok és gurul tovább.
Úttesten az a 30km/h ugyanannyi mint biciklivel,nem szoktak autósok cammogni mögöttem,nem az úttest közepén megyek,hanem a legszélén,és nem is kell szélesen kerülőt tenniük.
Bár az első pár sorban viszont nincs igazad ugyanis ha nem is úttestre való és nem is járdára,akkor hol menjek haza vele?Vagy akár máshova?
Én ezt élvezem nem pedig a biciklit,vagy mást.
Arra pedig kíváncsi lennék,hogy ha azoknak az embereknek akik az úton vezetnek vagy akár a járdán sétálnának,és nekik tetszene ez a sport olyannyira hogy vesznek is egy Longit/Deszkát,akkor ők hol mennének? :)
Várom még mindig a válaszod az előző kérdésemre.:)
Hol menjek ha ezzel nem mehetek járdán se és az út szélén se? :)
A bicikliseket sem szeretem :)
Az is veszélyes. Jellemzően nem figyelnek az autósokra, de rájuk mindenki figyeljen.
Az lenne a legjobb, ha az úton csak autók mennének.
Biciklisek és egyéb eszközök menjenek bicikliúton.
Veszélyes, kiszámíthatatlan. Nem tudják, hogy mikor vágsz eléjük. Vagy esetleg beesel az autó alá.
Ha ez neked sport, akkor végezd biztonságos helyen sportként, ne közlekedési eszköznek használd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!