Mi a külömbség a Parkour és a FreeRun között?
A parkour: minnél gyorsabban juss ár A-ból B-be
Freerun: Minnél látványosabban.
A parkourban nincsen szaltó se semmilyen felesleges mozdulat.
De eredetileg a kettő ugyanazt jelenti...
Wallflip a Freerun-ban van te agyas!
Egyetértek az első kommentárral
PK = FREERUN B*ZDMEEEEG!!
a freerun az a TV-s elnevezése a pk-nak,és freerunként lett " híresebb ".
Parkour.
Akadályok gyors és gördülékeny leküzdése. Hogyan jussunk el leghamarabb A pontból B pontba. Ennyi. Nincs benne szaltó, forgás, nincs benne kézenállás vagy zászló, csak a folyamatos haladás. A mellékelt videóban (Blane) jól látható, hogy miről is van szó. Én próbáltam számolni és a közel 4 perc alatt ugrik egy lazy vaultot, egy speed-et, és két monkey-t (vagy kongot), és ENNYI!!! A parkour nem a trükközésről szól, hanem a haladásról. Folyékonynak lenni, mint a víz, megállás, megtorpanás nélkül haladni.
Freerun.
Amikor szaltók, forgások (spinek) és hasonlók kerülnek a pk-ba, azt hívjuk freerun-nak. Itt a hangsúly nem csak azon van, hogy haladjon a traceur (így hívják aki parkourozik), hanem azon is, hogy jól nézzen ki a dolog. Szerintem ezt részletezni nem kell, mindenki látott már ilyen videót, vagy legalább tudja mi az, hogy szaltó :)
StreetStunt
Az egész csak annyit jelent, amit maga a szó, hogy utcán trükközés. Ha lementek a haverokkal és szaltóztok órákon át egy téren, parkban vagy az utcán, az streetstunt. Semmi parkourra utaló jel, csak aktobatika urbán környezetben.
A képlet.
A tisztánlátás érdekében, a nem legfiatalabb korosztály számára íme az egész "rendszer" képlete, többféleképp rendezve, hogy a fiatalabbak is érthették.
freerun = parkour + streetstunt
parkour = freerun - streetstunt
streetstunt = freerun - parkour
/forrás: www.parkour.trukkok.hu/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!