Karate vagy Kung-Fu a hasznosabb?
Tul egyszeru a kerdes!
Milyen karate, milyen kug-fu, mennyi ideje gyakorlod, ki vagy kik ellen, hol, milyen kondicioban, fegyverrel vagy anelkul , ellene vagy nelkule?
Oké, körülbelül 400 stílus közül most tudunk választani. Melyik, melyik? Bár lényegtelen, mert egyik sem jobb a másiknál, ugyanis emberfüggő a dolog. A Karateval az a baj, hogy rosszul oktatják a legtöbb helyen. A stílus rúgás centrikus, mégis rengeteget harcolnak kézzel, amivel gyengék és meglepődnek, ha egy Boxoló leüti őket a Pokolig. Az általános tévhittel ellentétben nem sajátítható el bárki számára bármelyik stílus. Magadat kell ismerned, neked kell eldönteni, hogy hol és hogy akarsz harcolni. Először is döntsd el, hogy a harc 5 fázisa közül melyikben akarsz jeleskedni: ütés távolság, rúgó távolság, belharc, földrevitel, földharc.
Ha csak az ütés a lényeg, akkor tulajdonképpen bármelyik Kung-fu stílus lehet, mert mindegyik edz arra rendesen. Azonban Boksszal hamarabb megtanulsz kézzel harcolni és a cserje Kung-fu-sok ellen is veszélyes leszel, de mondtad, hogy neked önvédelemre kell, arra meg a Box bőven elég.
Ha rúgni szeretnél, akkor Wudang, Taekwondoo, Kick Box.
Ha belharc, akkor Wing Tsun, vagy Muay Thai.
Ha földrevitel és földharc, akkor meg talán a Hung-Gar, az lehet ezt jobban gyakorolja, vagy Aikido, Jiu Jutsu, MMA.
Neked kell érezni, hogy melyikkel tudsz jó lenni, melyiket tudod elsajátítani.
kezdő vagyok
ha suliban nem hagynak békén és terrorizálnak akkor meg tudja védeni magam
nem vagyok kondiban
fegyver nélkül
vékony 19 éves fiú vagyok inkább kézzel és kicsit lábbal harcolnék gondolom
19 vagy. Meddig tart a suli? Mire tanulnál valamit, végzel, nem?
Amúgy 19 évesen főiskolás vagy vagy egyetemista. Ne mondd, hogy ott piszkálnak annyira, hogy tettleg kelljen megvédened magad...
Ebben az esetben en azt ajanlom nekrd, hogy egyiket sem jelenleg. Nem szoktam isteniteni a bokszot, de az lenne most neked a legjobb.
Amig szerzel egy kis tapasztalatot, meglatod hogyan mennek a dolgok az edzoteremben, majd utana el tudod donteni, hogy mellette/helyette akarsz-e mast es mit. Szerezz egy kis rutint majd menj le nezz meg egy par kung-fu vagy/es karate edzest es dontsd el.
Ha ebben az evben erettsegizel akkor orulni fogsz ha annyi szabadidod lesz, hogy a boksszal tudj foglalkozni a tetelek tanulasa mellett.
A masik dolog, iskolaban ha megutod a masikat kicsapnak vagy ha nem akkor te leszel a feketebarany meg akkor is ha te voltal az aldozat. Iskola melle meg nem jarunk verekedni, az altalanosban szokas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!