Hol lehet megtanulni így elmozogni az ökölcsapások elől és hol találok Pestlőrincen olyan helyet ahol megtanítanának Birkózni (26 éves vagyok, nem profi szinten szeretnék csak önvédelem szinten, utcára)?
https://www.youtube.com/watch?v=qSX0PCQXiO4
Ha a birkót vesszük úgy tudom az 1 VS 1 elleni harcra tanít meg. Illetve hogy egy birkózót nem lehet csak úgy lefogni mint egy átlagembert.
Melyik a jobb?
BJJ vagy a birkó?
Valamint milyen állóharc illene mellé, ami jó több ember ellen is?
Ez Box, tehát Box edzésen tudsz megtanulni így elmozdulni, ami átlag ember ellen jó, tehát utcára tökéletes. BJJ nem "jobb", mint a birkó, és a birkó sem "jobb", mint a BJJ. Emberfüggő, tőled függ, hogy melyiket vagy képes jobban megtanulni és jobban kivitelezni.
Több ember ellen minden harci stílus tökéletes, ha ki tudod vitelezni, de, hogy őszinte legyek maximum 2-3 ember ellen tudod megvédeni magad. 8-at nem fogsz megverni. Amúgy én még a Thai Boxot ajánlom, az brutális a harc minden fázisában, jó védelme van, így megütni is nehéz, szóval az mindenképpen finom dolog, emellett persze viszonylag egyszerűen tanulható. :) Szóval azt szerintem mindenképpen próbáld meg, de úgyis csak abban a stílusban leszel jó, amihez van érzéked.
"Csak a Muay Thai-al az a gond, hogy el kell mellette menni boxolni..."
Ezt a marhaságot kitől tanultad? 0.0 Na, mindegy szívesen segítek! Tehát! A Thai Box mellé nem kell semmi! Az csak a Boxolók meséje, hogy a Thai Boxolók nem tudnak úgy ütni, mert ezzel védekeznek a hiányosságaik ellen, ami a Thai Boxban nincs. Tehát abszolút nem kell mellette Boxolni, sem Birkózni, sem BJJ, sem semmi! :)
Megint vak vezet világtalant, látom...
Hogy ne kellene a muay thai mellé birkózás vagy BJJ (ha fel akar valaki készülni rendesen "utcára")? A muay thai ütős-rúgós stílus, nem rúg labdába testharcban...
A boxolók pedig a tapasztalat szerint sokkal jobbak kézzel, sőt: jobbak kézzel mint a csak muay thai-osok kézzel-lábbal. Muay thai edzők személyes közlése.
ducking a neve és boksz edzésen tudod megtanulni rendesen de a savate edzéseken is gyakorolják rendszeresen.
plusz otthoni gyakorlással kifeszített kötél bújócskával és talpas reflexlabda edzéssel.
1. Ezen a videón elég szépen látszik, hogy bőven meg van rendezve az egész és nem random embereket szólított le, azért ilyen hatásos.
2. Amire neked kellene kérdező, hogy megpróbálj foglalt csajokat lenyúlni alkalmatlan lenne ez a technika, hisz discoban a sok ember között baromira nem tudnál kivitelezni.
3. Ahogy a másik kérdésednél is írtam, ha azokat a szituációkat, amikre te használni szeretnéd a tudásodat nem tudod az eszeddel megoldani, akkor fölösleges bármit tanulnod mivel úgyis alul fogsz maradni.
Off: Thai Boksz + jó védekezés? Ezt ugye nem gondoltuk komolyan. Pont a Thai Boksz legnagyobb hátránya, hogy egyszerűen nem tanul meg rendesen védekezni, hisz abban hisznek, hogy feltudják annyira keményíteni a testüket, hogy ne okozzon nekik gondot egy-egy bekapott támadás (ami baromira nem igaz). Legfeljebb a Kick Bokszosított Muay Thai olyan, amiről beszélsz SűrítettLevegő (ami a K1 szabályrendszerben is van).
Háát nem azért de én csak olyan videókat láttam eddig a neten meg a K1-ben ahol a kedves boxolókat a Muay Thai-os egy pillanat alatt lerendezte pár combossal és térdhajlat rúgással.
Egy Muay Thai-os a Vörös Skorpió is azt mondta, hogy a K1-be a box édeskevés. De a Kickbox és a Muay Thai mindig ott van.
Én úgy látom, hogy lehet nem jól használják az öklüket a Thaiboxolók de a könyökükkel bármikor képesek kiütni bárkit. Míg a boxoló az öklét használja a kézi fegyvere közül addig a Thaiboxoló a könyökét.
Vagyis a Muay Thai úgy jó az utcára, hogy ha távol van az ellen akkor szétrúgod a lábát, ha közel akkor meg könyökkel adsz neki kb nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!