Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miért baj az, ha a mai világba...

Miért baj az, ha a mai világban egy nő önvédelmi oktatásra jár és megtanulja hogyan védje meg magát egy támadásnál?

Figyelt kérdés
Kaptam hideget meleget ez ügyben. Nektek mi a véleményetek? Ciki ha eljárok ilyen oktatásra? Azt mondta egy ismerősöm (férfi) gáz ha ilyen helyre járok mert ugysem tudom megvédeni magamat és ugyis alul maradok egy erős férfival szemben,meg hogy itt Mo.on nem kell ilyentől félni ! Micsoda baromság nem? Itt ugyanugy megtámadhatnak! Miért baj ha megtanulok pár fogást? 55kg nő létemre nem értem. Mindenki védekezik nem? Ha tudja hogy kell nagyobb eséllyel szabadul! 26/L

2015. szept. 14. 21:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
39%
Mert hamis önbizalmat adhat és jó eséllyel nem fog működni egy (vagy több) nálad másfélszer-kétszer nehezebb férfi támadó ellen. Maga a küzdősport jó dolog, de érdemes reálisan látni a dolgokat, a valóságban egy ilyen oktatástól egy nőből sem lesz Linda, aki csak ledobja a klumpáját és utána sikítva lerúg 4-5 támadót.
2015. szept. 14. 21:19
 2/19 anonim ***** válasza:
80%

Most mit foglalkozol egy hülye ember véleményével? Tipikus nő. Az a legfontosabb hogy más mit gondol?

Amúgy nem feltétlen maradsz alul de egyszerűbb ha inkább tökön rúgni és futni tanulsz meg.

2015. szept. 14. 21:22
 3/19 anonim ***** válasza:
19%
Hát ha a 4 hetes tanfolyamokra jársz, csodát ne várj . .
2015. szept. 14. 22:05
 4/19 kovpet ***** válasza:

Az esélyeid növeled.

Attól még maradhatsz alul, de ez bárkiről elmondható, nincsenek csodák.

2015. szept. 14. 22:06
 5/19 *Glissade* ***** válasza:
Azt edzel amit akarsz.
2015. szept. 14. 23:00
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

A hamis önbizalmat nem értem, ettől egy normális nő nem fog direkt veszélyes környéken mászkálni vagy nem elszaladni, ha tud...

Viszont igenis számít, hogy tehetetlenül vár vagy tesz valamit, az esélyét növelheti, akármennyivel is, az valami. Adhat valódi önbizalmat is adott esetben, a nulla ellenállást felválthatja valami próbálkozás, ami igenis jelenthet valamit. Nemcsak erős férfiak támadhatnak meg egy nőt...

2015. szept. 14. 23:01
 7/19 anonim ***** válasza:
Én thai box járok 5 éve és lány vagyok , előtte 12 éves koromtól karatéztam ( akkor még nem értettem meg, hogy nem "szabad" az edzéseken tanultakat a kötekedő fiúk ellen felhasználni , volt is belőle sok gondja a szülőknek, mert sokat verekedtem :)) ) . Attól függ ki támad meg, ha egy profi küzdősportoló akkor alul maradsz,DE ahogy leírták nem elég pár hétre elmenni valamilyen oktatásra, mert az semmit nem ér és ha elkezdesz egy sportot akkor azt ha abba hagyod szépen leépülsz mint erőben, mind gyorsaságban, mind technikában stb. Nézegesd végig akár a neten, akár menj el órákra , hogy mi érdekel a legjobban és vágj bele, de csak akkor van értelme, ha folyamatosan jársz és élvezed csinálni , sok sikert !
2015. szept. 14. 23:48
 8/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Utolsó válaszoló igen nézegetem már és komolyan szeretném csinálni is! Neked is további sikereket kivánok! :)
2015. szept. 15. 07:51
 9/19 anonim ***** válasza:
Szia! Látom sok pesszimista ember van.. Szóval nem, nem kár megtanulni ilyen olyan fogásokat, tanulni ütni rúgni és ami a legfontosabb konfliktus helyzetet megoldani. Bármilyen harcművészetet/küzdősportot kitanulsz, azzal nem veszthetsz, csak több leszel. Lehet hogy nem fogod megverni a neked rohanó orosz hadsereget, de ha valaki megtámad, jobban hozzá leszel szokva a stresszhez és akár még sikerülhet is a gyors reagálás és a menekülés. Szóval ne add fel azért mert 1-2 ember azt mondja hogy a nők semmit nem érnek el vele (mert ez nem igaz). (az én barátnőm is harcművész és nem egyszerű elbánni vele :P pedig 30 kiló van köztünk) Sok sikert! ;)
2015. szept. 15. 08:38
 10/19 anonim ***** válasza:
Nem nértem miért vagyok lepontozva, de akkor se fog érni semmit a 4 hetes önvédelmi tanfolyam, ahol 10-20 ezret elkérnek, a fogásokat meg engedik hogy megcsináld rajtuk, csak ott a koppanás, ha a 90 kg-os bokszos cigó nem azt az előre betanult forgatókönyvet fogja csinálni, amit az "edzésen" tanultatok! Ha meg nem ilyenekre gondolsz nem szóltam! :)
2015. szept. 15. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!