Miért baj az, ha a mai világban egy nő önvédelmi
oktatásra jár és megtanulja hogyan védje meg magát egy
támadásnál?
A valódi küzdősportot megértem, az önvédelmi bohóckodást feleslegesnek tartom... Egy 50kgos csaj 2 kezét áttérem egy kézzel és össze is tudnám szorítani úgy, hogy sirvafakadj... Barátnőm dúrván szereti, úgyhogy van tapasztalatom :D
2015. szept. 15. 09:40
12/19 A kérdező kommentje:
Én nem említettem 4 hetes tanfolyamot egyáltalán. Hanem sportként üzni,erősödni,rendszeresen!!! Szerintem nem árt tanulni rá, felkell készülni mindenre a mai világban! Nem mondom,hogy biztos én győznék de nagyobb az esélye a menekülésnek ha van egy kis gyakorlatom. Soha nem megyek egyedül sötétbe,és kihalt utcákon sem megyek,inkább kifizetem a taxit....nem keresem a konfliktust,de igy is volt pár beszólogatás,részegekkel az élen. Mindegy köszönöm a kommenteket,én attól még tanulni fogok!! :)
Legyünk őszinték. Egy olyan 50-60 kg-os csaj sem tudná megvédeni magát egy erőszakos férfi ellen, aki 10-15 éve bokszol, thai boxol, krav magázik ....stb. Egy 80 kilós kancigány lefogja és megerőszakolja a kickbox világbajnoknőt is.
Fegyver nélkül egy - főleg gyengébb testalkatú nő - ne akarjon leállni "bokszolgatni" egy nála nagyobb férfival.
A fegyver már más tészta. Mert egy 40 kilós bölcsészlány is el tudná törni a kezét egy 90 kilós erős férfinak, ha van a leányka kezében egy edzett acél vipera. A hölgyek tanuljanak kés és rövid bottal való harcot. Pl: escrima, kali, scherma és társai.
2015. szept. 15. 20:22
Azt hiszem, mindannyian belátjuk, hogy nagy erőkülönbség esetén (az egyebekről nem is beszélve) nem sokat ér az ember az ilyesmivel, de a kérdező is írta, páran is írtuk, hogy ha az esélyeket egy kicsikét növeli, az is valami.
Pici esélynövelés miatt nem csinálnám, de ez egyben mozgás, az ember több lesz tőle, szélesíti a horizontját, lehet, hogy élénkíti az anyagcseréjét... Miért ne csinálná?
2015. szept. 15. 21:26
azért kaptál hideget meleget mert elmondtad fűnek fának.
pedig egy ilyen képességben a meglepetés az elsődleges fegyver,ezért ritka nagy hiba volt reklámoznod,csak azért hogy kapj egy fejsimogatást hogy ügyes kislány vagy.
egyébként 55 kilósan is lehetsz eredményes felnőtt férfiak ellen ha jártál legalább 3 évet bokszolni és van egy méretre készített boxered ami mindig nálad van,vagy pedig késharcos vagy.
2015. szept. 15. 21:49
Járj bokszolni, + valami rúgós sport, testharcot nem érdemes, mert pont ott lényeg az erő . .
Gondolj bele, boksz+boxer, na az már hatásos! :)
2015. szept. 16. 09:00
Azért azt a dolgot ne felejtsük már el, hogy a küzdőtéren sem tudná megvédeni magát egy 50 kilós a 90 kilóssal szemben, DE az utcán ha a 90 kilósnak semmi tapasztalata nincs küzdősport terén Igen ! Sokan azt hiszik, hogy mert nagyobb darab simán megtudja verni a kisebbet, ez egyáltalán nem igaz, sőt sokan azt hiszik, hogy aki edzőterembe jár és súlyzós edzést végez, ki van gyúrva mint állat, na akkor ő már tuti megveri a kisebbet ! Ez a technikán múlik és az ütések erősségén. Én tudok jó pár ilyen esetről és olyanról is, hogy tudnák a fent említett nemzetiségűek, hogy a kissrác karatézni jár és hát tuti úgy is megverik ... edzésről haza fele menet kezdtek vele kötekedni és alul maradtak hárman is. Szóval ez sok mindentől függ, egy utcai verekedésben igen, minden megengedett, ott nincsenek szabályok, bármit hozhat az élet, de ilyen erővel akkor senki ne menjen ki az utcára.
2015. szept. 16. 10:37
Igen, ismertem olyan bokszolót aki 4 embert elvert egyedül, bár azok nem ilyen késes bűnözők voltak. És ha jár valaki tegyük fel 5 évet bokszolni, az elver tőle 20-30 kg-al nehezebb, és 10-20 cm-el magasabb ellenfelet is, ha az tapasztalatlan!
2015. szept. 16. 12:07
#17: Nah, azért 3 embert nem egyszerű megverni.Nagy szerencse, lélekjelenlét kell hozzá.
2015. szept. 17. 20:08
Kapcsolódó kérdések: