Mi a véleményetek a Barantáról?
"Nem nagyobb hülyeség mint a többi magyar stílus, a ZBK kempo karate, a dzsindzsó, a hun-gar kung-fu, a Jakab kung-fu, a Kelemen ju jitsu stb. stb"
OMG!!!
Először is, az nem "hun-gar" kungfu, hanem Hung Gar (Kuen) kungfu! Nem magyar stílus, és még csak nem is magyarosított stílus! Hanem egy eredeti kínai kungfu irányzat az 1700-as évekből!
Jakab kungfu sincsen, amire Te gondolsz, annak a pontos neve 'Jakab Lajos Önvédelem'. Köszönő viszonyban sincs a kungfuval.
A többit mondjuk jól írtad, a Zen Bu Kan Kempo Karate, a Kelemen-ryu ju-jitsu, azok tényleg magyar "találmányok.... olyanok is.
Na de a kérdésre is válaszolva. A baranta, nem igazán harcművészet, inkább hagyományőrző aktív szabadidős tevékenység.
Oké a hung gart rosszul tudtam, bocsi és köszi a javítást!
És rosszul fogalmaztam igazatok van: nem azt akartam eredetileg írni, hogy a többi de facto hülyeség; hanem, hogy a baranta sem az, ha a többi sem.
A Jakab kung-fut így hívták Százhalombattán mindig is, és nem mondtam, hogy rossz, csak hogy magyar alapítású.
Na, kedves Aiki, ezekután a küzdősport és harcművészeti hozzászólásaid nem relevánsak. :) Trollkodás. :)
Baranta is jó dolog. Mozgás a lényeg, és nem az otthoni tespedés. Összehasonlítani akármilyen küzdősport vagy harcművészettel? :)
Mindig is érdekelt életem során a magyar történelem, a magyar hagyományok, de mikor Vukicsék elkezdték terjeszteni a barantát, én is csak néztem mint a vett malac, hogy ez meg mi, ez honnan, nekem ez új, de még a szó is. Vitézlő oskola már inkább. Viszont amit csinálnak lelkesen, azért le a kalappal előttük.
Jakabhoz meg csak annyi, ifjú korunkban mi is hallottunk erről a Jakab kung-fu-ról. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!