Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik sportág vagy harcművész...

Melyik sportág vagy harcművészet a legalkalmasabb egy nőnek önvédelmi szempontból? Rúgni tudok erősen és magasan, a lábam izmos, ütni kevésbé, a karom gyenge, ezért kick-box, karate ilyesmik jutottak eszembe.

Figyelt kérdés
Egy cigány bűnöző fenyegetett meg nemrég az otthonomban (volt eljárás és felmentették!), már bandában van és elegem lett, hogy félve mozdulok ki itthonról. Úgyhogy tényleg komoly válaszok érdekelnek, szeretnék egy kezdő tanfolyamra beiratkozni, de nem tudom hova.

2015. szept. 12. 04:11
1 2
 1/12 anonim válasza:
38%
Akárhová iratkozol, csak hamis önbizalmat ad. Ahhoz hogy kemény harcossá válj, öt-hat év edzés kell, és ha a támadó kést dob a nyakadhoz, akkor mitsemér.
2015. szept. 12. 04:59
 2/12 anonim ***** válasza:

Semmi.

Minden önvédelmi oktatás első pontja hogy tedd azt amit a támadó akar. Ez mindent leír a dologról.

Ha csak nem vagy mester szinten akkor 0 az amit ott tanulsz.

A mester szintet hagyjuk mert ott azért nem heti 1-2 óra edzegetés van és az közismert hogy férfi nő felállásban a gyengébbik nem eléggé alul marad már csak a súlykülönbség miatt is.

Azok a nők akik férfiakat vernek szinte kivétel nélkül kokszolnak.

2015. szept. 12. 09:06
 3/12 anonim ***** válasza:
Gyors futás, esetleg gázspray
2015. szept. 12. 16:56
 4/12 aikiboxer ***** válasza:

"Rúgni tudok"

Dehogy tudsz. Főleg nem erősen.

Ha reális önvédelem, főleg nőknek, akkor 3-4 év box és utána (!) pár év defendo vagy krav maga, gázpisztollyal és sokkolóval felszerelkezve. De bandába verődött bűnözők ellen legjobb pár kigyúrt haver.

2015. szept. 13. 11:16
 5/12 anonim ***** válasza:

évek lenne mire használható tudást tudnál felépíteni a fenyegetés pedig most van.

ha van pénzed akkor vehetnél egy nyugdíjazott k9es kutyát,aki megy veled mindenhova.

aztán ha gond van akkor-

https://www.youtube.com/watch?v=QPK8Nxofb3c

https://www.youtube.com/watch?v=zqeY7wpgRk4

és amíg a kutya tiporja addig te előveheted a kést és össze szúrkálhatod,vagy amit csak akarsz.

de ismertem régen egy igen hülye gyereket aki folyamatosan szopatva volt,néha meg is verték.

aztán felnevelt egy hatalmas fekete kutyát ami lett vagy 60 kiló mindenhova azzal ment a lakótelepen és tudott az a kutya elég fenyegető lenni k9es kiképzés nélkül is,úgyhogy leszálltak róla.

2015. szept. 13. 20:20
 6/12 A kérdező kommentje:

Kickboxra vagy ilyesmire gondoltam, amit éveken át tanulnék, nem pár órás végigdumálós, semmit nem érő tanfolyamra, de látom senki nem lát benne rációt.

És de, tudok rúgni fejmagasságig és erősen.:) Régen sportoltam és pár évvel ezelőttig táncos voltam, a lábaim erősek.

Mindegy, valamibe akkor is belevágok, legalább megtanulok egy sportot, mielőtt felkoncol a cigány.:))

2015. szept. 14. 17:23
 7/12 aikiboxer ***** válasza:
Nem tudsz rúgni és meg se próbáld, mert elkapják a lábadat és hanyatt löknek.
2015. szept. 14. 17:26
 8/12 A kérdező kommentje:

Egy rúgás nem abból áll, hogy tartogatod a lábad fenn. Normális rúgás során nem tudják megfogni a lábad.

Hagyd ezt a lekezelő stílust inkább.. nem vagyok rá vevő.

2015. szept. 17. 01:30
 9/12 aikiboxer ***** válasza:
77%

Nem lekezelő a stílusom -- a tiéd van tele hamis önbizalommal ("rúgni tudok, magasan és erősen")...

Nagyon-nagyon rossz ötlet combnál magasabbra rúgni, főleg nőként férfiak ellen. Először is akármilyen "erősen" tudsz rúgni, nem tudsz komoly sérülést okozni nőként semmilyen magas rúgással, úgyhogy felesleges is megpróbálni. Másodszor is utcai ruhában, bemelegítés nélkül sérülésveszélyes. Harmadszor, és ez a legfontosabb, elveszíted az egyensúlyodat.

Egyébként megkérdezhetem, hogy hol tanultál rúgni? Milyen edzésen? Csak mert utcán még az se próbál meg "magasra, erősen" rúgni, aki 10 éven át kick-boxolt...

A lábadat pedig ne aggódj, úgy elkapják mint a szél, igazából rúgni se marad időd... Mert a "rendes" ellenfél az JÖN rád mint állat, egyet lép és bent van, a térdedet se tudod felemelni addig... Jön és meglök, felborít, vagy lekever egy nagy pofont mielőtt egyet is rúghatnál.

Ennyit a szerinted "lekezelő" stílusomról meg a te magas, erős rúgásaidról.

2015. szept. 17. 05:24
 10/12 anonim ***** válasza:

"Először is akármilyen "erősen" tudsz rúgni, nem tudsz komoly sérülést okozni nőként semmilyen magas rúgással, úgyhogy felesleges is megpróbálni."

és ha tökön rúgja? vagy nehéz eltalálni?

2015. szept. 17. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!