Honnan tudom hogy jó az edző vagy sem?
Bemész és először is megnézel egy edzést. Ha az edző rendesen tartja az edzést, azaz mondja, hogy mit kell csinálni, ÉS javítgatja az embereket, MINDENKIT, nem csak a kis kedvenceit/versenyzőket, akkor az már esélyes, hogy jó edzés.
Ha csak mindenki magának varázsol ahogy akar, meg zsákolgat, az edző meg le se sz.rja őket, akkor az sz.r edzés.
Azt is nézd meg, hogy mindenki van-e ringben. A kezdők is. Ha nincs, akkor az is sz.r edzés. Vagy inkább az már a f0s kategória. Ugyanígy, ha van iskolázás (az edző pontozókesztyűvel egyénileg foglalkozik az emberekkel), akkor mindenki sorra kerül-e, vagy csak a "kiválasztottak".
Ha egy edzésen csak az "elit" kesztyűzik és iskolázik, meg ha mindenki úgy zsákolgat ahogy akar és az edző nem javítgat mindenkit, akkor az rossz edzés, kerüld el.
Ez még nem garancia arra, hogy az edző jó boxot tanít. Azt nem tudod így elsőre megmondani. De a legfontosabb, hogy az edző foglalkozzék mindenkivel.
Végül: ügyelj arra, hogy a boxban hagyomány, hogy a tanítványok magázzák a mestert és az meg tegezi őket. Ez így szokás.
Ha van bárki aki foglalkozik az emberekkel, az miért lenne rossz? Nem értem a kérdésedet... Én az olyan klubokra utaltam, ahol csak mindenki azt csinál amit akar, de nem javítják ki az embereket.
Nyilván nem az első edzésre utaltam. Hanem arra, hogy vannak klubok, ahol az emberek csak zsákolnak, nem jutnak ringbe.
Egyébként normális helyen azért beteszik ringbe az egészen kezdőket is, ütés-védést gyakorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!