A karatésok komolyan azt hiszik, hogy meg tudják védeni magukat?
Na akkor nézzük. Versenysúlyom anno +90kg csoportban legutóbb 106 kilóval mérlegeltek. Aktiv versenyzést már rég abba hagytam, lehetek most 106 felett biztos. Nem izmos vagyok, de akkor is jól érzem magam a bőrömben. Kardió meg kondi? Köszöni szépen jól van, bármikor feltudok állni dojofight-ra.
De a karateban nem az a lényeg, hogy tud e az ember akármennyi 2-3 perces meneteket. Karate még mindig önvédelem, nem sport. Minden karate mozdulat egy védekezéssel indul, amiből visszatámad, EGYSZER! Utcán sem állítanak fel ringet, nincs sem időmérő, sem oldal és sem főbíró.
Egyik nagyon jó barátom egy katonai suliban oktat speciális közelharcot. Ö is űzött már sokmindent, de nem a box technikákat oktatja mégsem. Karate olyan mint a mesterlövész. Egy lővés egy találat, mig a sima lövész elpuffogtathat akár egy egész tárat mig egyszer talál. Viszont a mesterlövész, hogy valamit is eltaláljon, ahhoz sok gyakorlás, de annál is több türelem kell.
De szeretem az ilyen kérdéseket...
Nem tudom, nekem eddig még mindig sikerült megvédenem magam, ha szükséges volt.
Talán ha nem egy videofelvetelből vonnád le a messzemenő és nyilván szakavatott következtetést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!