A karatésok komolyan azt hiszik, hogy meg tudják védeni magukat?
Ne feledjétek, önvédelemben nincs idő gondolkodni, taktikázni, szépen kivitelezni. Üss, vagy véged!
Második shotokanos video nagyon jól mutatja az üss vagy véged elved. Ezek a karatesok ha utcán összefutnak olyanokkal, minden bizonnyal, karates megy haza sérülés nélkül.
És egy utcai szituációban is beállnál zenkutsu dachiba és gyaku tsukit ütnél?Úgy hogy közben lehúzod a kezedet hikitébe és szépen beleállsz az egész ütésbe?Hogy képzeled el?
Karate mester dícsérte egyik tanítványát,hogy milyen ügyes és ravasz,mert versenyen szépen belefut az ütésbe,hogy aztán leléptessék a másikat és így megnyeri a versenyt.Na erre most mit mondjak?Én is karatéztam 2 évet,a saját fülemmel hallottam.
Egyébként nem a karatéval/karatésokkal van a bajom,csak azzal,hogy szerintem ez az egész egy nagy átverés,pénzlehúzás.Én is azért kezdtem el ezt a sportot,mert anno még a suliban sokat piszkáltak,meg akartam tudni védeni magam,erre ilyeneket hallok..
Elvben a karate sokkal "agresszívabb",mint a boksz,hiszen maguk a karatésok hangoztatják,hogy ez nem küzdősport,hanem harcművészet,itt nincsenek szabályok,ezt ölésre találták ki.Láttam már karateversenyen orrtöréts és elég gyakori a torokütés is,ami szerintem a leszegezett fej hiánya miatt van.
Két év alatt nem fogod megérteni mi is az a zenkucu, gyaku vagy hikite. Karate nem az amit versenyeken vagy bemutatókon látsz.
Irtad, van egy gyerek, aki nagyképüsködött, hogy karatezik és jól elverték. Ellenpélda. Volt egy kuveros társam, párszor dolgoztunk együtt, anno a sújcsoportjában magyar ökölvívó bajnok is volt. Mégis úgy elverték pár éve a diszkó előtt, cimborám és én mentettük ki. Tehát mert egy karatést elvernek, még nem azt jelenti, sz@r. Ökölvívót is elverték, akkor az is sz@r?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!