Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A karatésok komolyan azt...

A karatésok komolyan azt hiszik, hogy meg tudják védeni magukat?

Figyelt kérdés
Most néztem egy karatebemutatót.Egy szégyen az egész.Egy parasztvakítás."jobb lábbal előre gyakuzuki"A másik valahogy levédi,megpördül az ellenfele mögött majd leviszi a földre.Ezt is úgy,mint a lassított felvétel.Látványosnak látványos,de nem ér semmit.Meg hogyan katáznak.És a közönség meg azt mondja,hogy ez milyen kemény küzdősport,ezek aztán meg tudják védeni magukat.Pedig nem.Egy kezdő bokszoló az egész bandát elverné.Ismerek egy gyereket,aki karatézik és nagyon nagyképű.Úgy járkál,mint ha valami békefenntartó lenne.Azt hiszi,a karatéval bárkit elver.Egyszer is nagyképüsködött egy kocsmában és jól elverték.Utána egy ideig csendben volt,de most megint játsza az eszét.

2015. júl. 6. 00:09
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
38%
Tiszta kamikáze küzdelmek ezek.Mindent egy lapra.Ha betalál a támadás akkor kifekszik a másik,de ha résen van és keresztbe veri a támadót akkor meg ő fekszik ki.Ritka nagy eszetlen,kockázatos és buta bunyók ezek,hogy nulla védekezéssel,nulla előkészítővel megindulnak fullba és bíznak benne hogy nem verik keresztbe támadás közben.Normális küzdősport edzéseken a totál kezdők csinálnak ilyeneket,hogy minden előkészítés és védekezés nélkül ütögetnek egy nagyot.
2015. júl. 31. 17:45
 42/59 anonim ***** válasza:
78%

Ne feledjétek, önvédelemben nincs idő gondolkodni, taktikázni, szépen kivitelezni. Üss, vagy véged!

Második shotokanos video nagyon jól mutatja az üss vagy véged elved. Ezek a karatesok ha utcán összefutnak olyanokkal, minden bizonnyal, karates megy haza sérülés nélkül.

2015. aug. 1. 08:22
 43/59 anonim ***** válasza:
44%
Ott bukik meg ez a teória utolsó,hogy egy normális tapasztaltabb támadó nem fekszik ki egy állastól vagy arcra mért ütéstől mint a videóban lévő pojácák.A másik hogy azért tűntek olyan megrendítő erejűnek az ütéseik mert frontálisan eszetlenül ostoba módon beleszaladtak az ütésbe védekezés nélkül kiemelt fejjel.Egy teljesen tiszta könnyen eltalálható sebezhető szinte felkínálkozó célpontot meg persze hogy nem nehéz kiütni főleg ha még bele is szalad az ütésbe.
2015. aug. 1. 15:31
 44/59 anonim ***** válasza:
93%
"Ott bukik meg ez a teória utolsó", hogy nem értesz hozzá.
2015. aug. 3. 05:37
 45/59 anonim válasza:
100%
Mint 12 éve (versenyző) karatés úgyérzem meg kell védenem ezt a sportágat. Előttem hozzászólók már elmondták a lényeget, meg a saját nézeteiket, DE...a karatebemutatók az edzésen begyakorolt mozdulatokat, "koreográfiákat" helyezik terítékre, hogy a nézelődők betekintést nyerhessenek a sportágba. Valóban elég bénák, mi is járunk bemutatózni, DE TELJESEN MÁS,MINT VERSENYEN VAGY EDZÉSEN. Rengeteg kitartást, fegyelmet és szenvedést igényel. A kata megtanít arra, hogy hogyan üss pontosan és koordinálja a stabilitást illetve a mozgást. Az igazi jó "bunyósok" nagyrésze ért a katához is. És itt jön a bunyó része... igenis védjük az állunkat, mivel ha a környékén eltalálnak akkor már 1 pont, ha nem nézik a pontosságot. A box és a karate teljesen más. Egy karatés is képes megvédeni magát, nyilván a boxolók agresszívabbak, de az elv ugyan az. Itt nem a "gyilkolásra" tanítanak, ugyanakkor versenyen a KO, a törés és hadd ne soroljam előfordulhat. Nem veszélytelen sportág. Egyáltalán nem. Olyannyira nem, ahogy egyik sem. A többi karatés nevében is megkérnélek arra, hogy ne az általad ismert beképzelt karatés alapján írd le a többi sportolót, akik nap mint nap tisztelettel, idejüket, illetve testi egészségüket beáldozva küzdenek a bajnoki címekért.
2015. aug. 8. 17:00
 46/59 A kérdező kommentje:

És egy utcai szituációban is beállnál zenkutsu dachiba és gyaku tsukit ütnél?Úgy hogy közben lehúzod a kezedet hikitébe és szépen beleállsz az egész ütésbe?Hogy képzeled el?

Karate mester dícsérte egyik tanítványát,hogy milyen ügyes és ravasz,mert versenyen szépen belefut az ütésbe,hogy aztán leléptessék a másikat és így megnyeri a versenyt.Na erre most mit mondjak?Én is karatéztam 2 évet,a saját fülemmel hallottam.

Egyébként nem a karatéval/karatésokkal van a bajom,csak azzal,hogy szerintem ez az egész egy nagy átverés,pénzlehúzás.Én is azért kezdtem el ezt a sportot,mert anno még a suliban sokat piszkáltak,meg akartam tudni védeni magam,erre ilyeneket hallok..

Elvben a karate sokkal "agresszívabb",mint a boksz,hiszen maguk a karatésok hangoztatják,hogy ez nem küzdősport,hanem harcművészet,itt nincsenek szabályok,ezt ölésre találták ki.Láttam már karateversenyen orrtöréts és elég gyakori a torokütés is,ami szerintem a leszegezett fej hiánya miatt van.

2015. aug. 8. 21:24
 47/59 anonim ***** válasza:
100%

Két év alatt nem fogod megérteni mi is az a zenkucu, gyaku vagy hikite. Karate nem az amit versenyeken vagy bemutatókon látsz.

Irtad, van egy gyerek, aki nagyképüsködött, hogy karatezik és jól elverték. Ellenpélda. Volt egy kuveros társam, párszor dolgoztunk együtt, anno a sújcsoportjában magyar ökölvívó bajnok is volt. Mégis úgy elverték pár éve a diszkó előtt, cimborám és én mentettük ki. Tehát mert egy karatést elvernek, még nem azt jelenti, sz@r. Ökölvívót is elverték, akkor az is sz@r?

2015. aug. 9. 11:32
 48/59 anonim ***** válasza:
Mi a karate, ha nem az, amit gyakorolnak edzéseken és versenyeken?
2015. aug. 9. 15:34
 49/59 A kérdező kommentje:
A 3. danosok is ugyan ezeket csinálják.Nem láttam tőlük semmi titkos "szupertechnikát" sem.
2015. aug. 9. 15:40
 50/59 anonim ***** válasza:
Megint unatkoztál Krisz, hogy ilyen kérdést teszel fel? Mielőtt elkezdenéd a szöveget, miszerint te nem Késes Krisz vagy jusson eszedbe, amit egyszer mondtam neked: a stílusod mindig elárul téged.
2015. aug. 11. 09:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!