Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miért olyan drágák az önvédelm...

Miért olyan drágák az önvédelmi edzések a küzdősportokhoz képest?

Figyelt kérdés

Elkezdtem űzni a krav magát (nem írom le hova járok, direkt), és tetszik, meg jó csak kicsit túl anyagiasnak érzem az egészet. 10 ezer forint egy hónapra és heti két edzés van + nincs másfél óra az edzés és még vegyek tőlük 13 ezerért egy grappling kesztyűt. Ellenben a judo ahová jártam alig volt 6 ezer és meg volt a másfél óra heti kétszer, igaz SZERINTEM az nem annyira jó önvédelemre az inkább sport (bár ezen mondjuk jobban erősödik az izomzat meg a szívósság).

Titeket nem taszít ez az anyagias hozzáállás?

Egyáltalán miért ilyen drága az önvédelem?

Értem én, hogy megakarnak élni valahogy, de azért több edzés járna egy tízesért...

2015. máj. 13. 19:09
 1/9 anonim ***** válasza:
56%

volt már erről szó itt sokszor.

azért van ez,mert küzdősport edzéseken lézeng 8-10 ember,ha az edző a terembérletet kitermeli már sikeres,haszonra nem is gondol.

önvédelmi edzéseken meg zsúfolásig van,ezért el lehet kérni többet.

szóval divatos,népszerű.

a másik fontos dolog,hogy önvédelmi edzésen nincsen küzdelem,nem vernek szájon,nem vagy szembesítve a valósággal,e miatt is sokaknak szimpatikus.

szerintem nézd meg a defendo edzést inkább ha ez vonz az ár érték arányban és taktikailag is jobb.

ott 5-6 éve volt 13 ropi 1 hónap,heti 5db 3 órás edzés.

ha meg bunyózni akarsz megtanulni,akkor menj le ökölvívó edzésre.

2015. máj. 13. 20:41
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

azért, mert godolom KMG a szervezet, és ott minden instruktornak éves díjat kell fizetnie a liszencért, ami 1000 dollár, kb 250ezer forint. ehhez jön a a terembérlés, az budapesti árakon egy alkalom kb 5000 ft. éves szinten 100 edzés az 500ezer forint. Nyilván az instruktorod is edz, keresztbe edz, instruktori edzéseket látogat, ez is pénzbe kerül. Ráadásul talán még képzi is magát edzőtáborokban, stb. erre elmegy még mondjuk 250ezer. van még anyagköltség, amortizáció, mert szétmegy a gumikés, elszakad a medicinlabda, szétmennek a rúgópajzsok, stb. ez is éves szinten kb 100rugó.

vagyis, minden hónapban az első 10 ember, aki leperkálja a 10 rugót, az egy fillérrel sem gazdagítja az instruktort, mert 10 tagdíj csak a költségeket fedezi.

a judo azért olcsóbb, mert az olimpiai sport, és kap állami támogatást. így a költségeket nem egyedül az edző viseli.

2015. máj. 13. 20:43
 3/9 A kérdező kommentje:

"a másik fontos dolog,hogy önvédelmi edzésen nincsen küzdelem,nem vernek szájon"

Van rajta sparring. De köszi a választ.

#2 igen globalnál vagyok. Így már érthetőbb a dolog.

2015. máj. 13. 21:27
 4/9 A kérdező kommentje:
köszi
2015. máj. 13. 21:27
 5/9 aikiboxer ***** válasza:
A rózsadombi villák miért drágábbak a BAZ megyei villáknál? Mert van rájuk fizetőképes kereslet.
2015. máj. 14. 07:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Na most kapaszkodj meg! Én havi 1500 forintért járok heti 5-ször bokszolni!
2015. máj. 15. 18:57
 7/9 A kérdező kommentje:

#6 :D És hova? Budapesten van ez az edzés?

Kiegészíteném a krav-ot, ha tényleg van ilyen olcsón.

2015. máj. 15. 20:29
 8/9 anonim ***** válasza:
nem, sajnos távol, Bács megyében, Pesten amúgy szerintem drágábbak mint mondjuk Délen.
2015. máj. 15. 21:38
 9/9 A kérdező kommentje:

:(

Mind 1. Azért köszi.

2015. máj. 15. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!