Milyen küzdősporot kezdjek el önvédelmi célból?
Sziasztok!
17 éves vagyok, kondizom már lassan másfél éve, de sokat érek az erőmmel ha nem tudom használni. Egyik ismerősöm a Thai Box-ra esküszik, a másik a judora. (bár e kettő közül inkább a thai boxot választanám)
Mit ajánlotok nekem? Kérlek ne legyen belőle veszekedés :)
ha továbbra is kondizol mellette,akkor az ökölvívást.
több ok miatt is.
a bunyó általában ökölharc erre felkészíthet az ökölvívó edzés,a másik meg,hogy a tb edzésen szétrúgott combokkal,belilult,felvizesedett térdekkel nem fogsz tudni lábra edzeni rendesen.
tehát a mellett,hogy a célodhoz messze menően alkalmas lenne az ökölvívás,a legkevésbé hátráltatná a konditermi edzésed.
Köszönöm a válaszod!:)
Igazából engem meg is győztél.
Helló! Igaz, azt olvastam, hogy már meggyőztek, de azért egy dolgot hozzá szeretnék fűzni a témához, pontosabban kérdezni szeretnék: hatékony önvédelmet szeretnél tanulni? Szeretem a boxot, nagyon jól megtanít néhány dologra, és ha küzdelmi jellegű küzdősportot szeretnél csinálni, akkor az tényleg alkalmas rá. Ha viszont önvédelmet tanulnál, lehet nem az a legjobb választás, hiszen az önvédelem egy sokkal tágabb témakör, mint amit a box lefed. Ha például meg akarnak fojtani, elkapják a kezed, stb. akkor szerintem az olyan harcművészetek hatékonyabbak, mint a ju jitsu, sambo, vagy krav maga, tehát amik valós szituációkra próbálnak meg felkészíteni.
A legszemélyesebb véleményem a következő: csak jó ütő- (vagy) rúgótechnikával egy viszonylagosan tapasztalatlan ember ellen jó eséllyel fel lehet venni a harcot. Ha viszont valaki megtámad, valószínűleg nem először csinál ilyet, ezért ilyenkor jó ütő- és! rúgó- és! gáncsoló- és! ízületfeszítő technikára van szükség.
Remélem nem volt felesleges! :)
Dehogy felesleges, minden válasznak örülök! :)
MMA-n is gondolkoztam, vélemény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!