Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen küzdôsportot kéne...

B1nc1 kérdése:

Milyen küzdôsportot kéne tanulnom?

Figyelt kérdés
Mar kicsit kiesek a korból mivel 18 leszek nemsokàra, ès eddig mèg èletembe nem tanultam semilyen küzdôsportot. Verekedni szeretnèk megtanulni meg egy kis izmot felvenni. Sajnos csak heti 3szor èrek re. Mir ajànlotok?

#edzés #sport #verekedés #küzdôsportot
2015. máj. 11. 12:32
 1/7 anonim válasza:
Amiket itt leírtál, az mind tök jó... Box, vagy thai box szerintem. nem fogod megbánni.
2015. máj. 11. 14:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Box, thai box vagy ínyenceknek (vagy kiegészítésnek a másik kettő mellé) birkózás.
2015. máj. 11. 21:07
 3/7 aikiboxer ***** válasza:

A legfontosabb: merre laksz és mi van a közeledben?!

Ahogyan az előttem szólók is írták, vagy ütős-rúgós (box, kick-box, thai box vagy savate = francia box); vagy testharcos (birkózás -- ehhez már öreg vagy --; judo -- ehhez is de még nem esélytelen --; brazil jiu jitsu -- ehhez nem vagy öreg).

2015. máj. 11. 23:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Van egy haverom aki Thai boxol. Azt mondta, hogy az az eggyik leg brutàlisabb sport. De ha uccai verekedèsbe keveredek az a leghasznosabb. Szòval szerintem Thai boxolni fogok tanulni. Kösz a vàlaszokat azèrt.
2015. máj. 12. 08:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Baromság, hogy legbrutálisabb, vagy hogy utcán a leghasznosabb.

Pusztán nem rossz, lehet okosan használni, hozzá lehet szokni a pofonokhoz és meg lehet tanulni osztani is őket. Ez eddig igaz.

Akik azt hiszik, hogy egy edzés attól lesz brutális, mert szétküldik egymás combját (és nem tudnak ellépni egy kaptafára épülő, egyforma rúgások elől) azok kissé el vannak tévedve. Ettől csak kemény lesz a tb edzés, ez tagadhatatlan.

2015. máj. 12. 08:33
 6/7 aikiboxer ***** válasza:

Szerintem is viccesek azok a stílusok (thai box, kick box) ahol a felel leállnak egymással szemben és onnan rugdossák egymás combját és örömködnek, hogy de kemények. :)) LOL

Az ökölvívás pont arra játszik, hogy az ellenfél ne találjon el. Egy profi boxolót el se találsz, csak a levegőt ütöd. A box lényege a lábmunka.

A box emiatt nem is "kemény", inkább légies, könnyű. Bár ha pofán vernek, az kemény. És ki ver pofán? Akinek jó a lábmunkája. Nehéz dolgok ezek.

2015. máj. 12. 09:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Akkor válaszolok én is aki, 7 éve bokszol és mellette 5 éve thai boxol.

Kérdező, a thai boxos haverod elfogult, még hozzá nagyon. Kemény a muay thai, és durva is. Keményebb is, mint a sima ökölvívás, de nem hatékonyabb. Éppen ellenkezőleg, utcán az ökölvívás hatékonyabb, mint a rúgós-stílusok, legyen az thai box, kickbox vagy taekwondo. Rúgni éles utcai bunyóban nagyon körülményes, és sokszor rosszul is sül el a dolog. Cipőben, farmernadrágban, nyújtás (lábra) nélkül, nem is lehet igazán sem gyorsan, sem hatékonyan rúgni.

Mondjuk a savatésok cipőben tanulnak rúgni, így a savatés rúgások ( de ott is csak a derékalatti magasságban kivitelezett!) reálisabbak egy utcai bunyóban.

Ütni viszont lehet mindig. Itt jön képbe a klasszikus ökölvívás. Na hát ezért - még ha nem is keményebb, de -használhatóbb/hatékonyabb a boksz.

2015. máj. 12. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!