Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A különböző küzdősportoknál...

A különböző küzdősportoknál miért ütögetik a földet?

Figyelt kérdés

Többször láttam, hogy edzésen vagy versenyen a földre került ember ütögeti a talajt. Ezzel jelzi,hogy oké,legyőztél? Vagy hogy engedj el? Nemcsak földre kerülés esetén, hanem egyéb húzós helyzetekben is láttam már,hogy valaki megütögeti a földet vagy a társát.

Mire való ez?

2015. márc. 11. 23:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, feladja. Mert pl ha feszítik a karját és lehetetlen kiszabadulnia úgy is tudja hogy törés lenne a vége ezért inkább feladja.
2015. márc. 11. 23:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem. És edzéseken? Amikor félig-meddig csak szimulálják az ütéseket? Ott is láttam már csapkodókat,pedig az nem éles küzdelem.
2015. márc. 11. 23:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
hát edzéseken is amikor pl kicsavarják a karját és magatehetetlen kezd fájni a dolog akkor jelzi hogy oké elég ennyi már úgysem tud mit csinálni.
2015. márc. 11. 23:54
 4/5 anonim ***** válasza:
edzésen sokszor veszélyesebb a helyzet, mint versenyen, edzésen pl Judo esetében sokan vannak, az edző nem tud mindenkire figyelni, és ha 2en összekerülnek, akik ellenszenveznek egymás iránt, lehet szabálytalankodni rendesen...
2015. márc. 12. 00:22
 5/5 A kérdező kommentje:

Értem,köszönöm.

Utolsó: Ez azért elég durva. Aki nem tartja be a játékszabályokat, az ne járjon küzdősportra. Ha edzőként észrevenném, simán hazaküldeném az illetőt, hogy majd akkor jöjjön vissza, ha tud fair módon edzeni.

2015. márc. 12. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!