A kondizás tényleg árt a boksznak?
Ha pl.szeretnék versenyezni is.
Nem hagyományos testépítő edzést végzek,hanem ilyen erőemelőt.Felhúzás,guggolás,fekvenyomás,bicepsz egykezessel,rúddal,szűknyomás,tolódzkodás,huzódzkodás,evezés,hiperhajlítás,mellről nyomás stb..
Ezeket csinálom.Gépeket nem használok.Főgyakorlatokat 5x5-ös ismétlésszámmal.De sokan mondják,ha komolyabban akarok foglalkozni a küzdősportokkal(ez esetben boksszal),akkor hanyagolnom kéne a kondit.De én izmos is akarok lenni.Kb.olyan,mint Mariusz Pudzianowski,Kevin Randleman,Jeff Monson.Alacsony is vagyok,de szeretnék legalább félnehézsúlyba kerülni.
Nem árt, de azt tudnod kell, hogy az amatőr box az teljesen más, mint a profi box.
Az amatőr box inkább pontozásra, ügyességre, gyorsaságra megy, itt pedig tök mindegy, hogy milyen izmos vagy.
Ami meg a súlycsoportokat illeti, úgyis le fognak fogyasztani egy súlycsoportot.
És edzőtől függően, ha komolyan versenyzel, úgyis abbahagyatják veled a súlyzós edzést. Nálunk legalábbis a versenyzők nem súlyzózhatnak, és az edző bá még a proteinkészítményeket is tiltja. Mindent, amitől nő a súlyod. De ez nincs mindenhol így.
Én nem versenyzek, de én is saját testsúlyos edzést csinálok a box mellett. Ez nem zavaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!