Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A kondizás tényleg árt a...

A kondizás tényleg árt a boksznak?

Figyelt kérdés

Ha pl.szeretnék versenyezni is.

Nem hagyományos testépítő edzést végzek,hanem ilyen erőemelőt.Felhúzás,guggolás,fekvenyomás,bicepsz egykezessel,rúddal,szűknyomás,tolódzkodás,huzódzkodás,evezés,hiperhajlítás,mellről nyomás stb..

Ezeket csinálom.Gépeket nem használok.Főgyakorlatokat 5x5-ös ismétlésszámmal.De sokan mondják,ha komolyabban akarok foglalkozni a küzdősportokkal(ez esetben boksszal),akkor hanyagolnom kéne a kondit.De én izmos is akarok lenni.Kb.olyan,mint Mariusz Pudzianowski,Kevin Randleman,Jeff Monson.Alacsony is vagyok,de szeretnék legalább félnehézsúlyba kerülni.

2015. febr. 27. 21:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Én is boxolok most kezdtem, és keverem a sajàt testsúllyal mert eddig csak súlyzós volt
2015. febr. 27. 21:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem.
2015. febr. 27. 22:11
 3/5 aikiboxer ***** válasza:

Nem árt, de azt tudnod kell, hogy az amatőr box az teljesen más, mint a profi box.

Az amatőr box inkább pontozásra, ügyességre, gyorsaságra megy, itt pedig tök mindegy, hogy milyen izmos vagy.

Ami meg a súlycsoportokat illeti, úgyis le fognak fogyasztani egy súlycsoportot.

És edzőtől függően, ha komolyan versenyzel, úgyis abbahagyatják veled a súlyzós edzést. Nálunk legalábbis a versenyzők nem súlyzózhatnak, és az edző bá még a proteinkészítményeket is tiltja. Mindent, amitől nő a súlyod. De ez nincs mindenhol így.

Én nem versenyzek, de én is saját testsúlyos edzést csinálok a box mellett. Ez nem zavaró.

2015. febr. 27. 22:21
 4/5 anonim ***** válasza:
Amíg nem volt 2-3 versenyed addig teljesen felesleges a témán gondolkodni,majd utána eldől mi is van benned,addig meg csináld.És törpeként a legkeményebb súlycsoportot tervezted be?Tényleg kellene pár mérkőzés neked ami felébreszt.Akiket írtál az összes be van koxolva elég rendesen.Remélem azzal tisztában vagy,hogy naturálként ezek a formák nem elérhetőek.
2015. febr. 28. 02:24
 5/5 anonim ***** válasza:
profi boxolok is vegeznek sulyzos edzest. Innentol kezdve a kerdesed meg van valaszolva.
2015. febr. 28. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!