Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Sok ember szerint a karate...

Sok ember szerint a karate nagyon rossz, de akkor hogyhogy mégis ennyien csinálják? Ez a legelterjedtebb küzdősport.

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm shotokan karatézik és nagyon keménynek hiszi magát tőle.Ő lenézi a bokszot meg a birkózást,szerinte egy karatés kirúgja a bokszoló lábát,a birkózót meg simán lerúgja.Egyedül a thai boxot ismeri még el.

2015. jan. 14. 22:33
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
45%

Nem, a kendo nem harcművészet, hanem egy küzdősport. És bottal-karddal a kezedben használhatod önvédelemre, legyen mondjuk erősített esernyő.

Tűzfegyvereket már tényleg nem sorolnám (de lehet ez szubjektív) harcművészetekhez. Harcművészetek hagyományos (hideg)fegyvereket és puszta kezet használnak, nem?

USÁ-ban is lehet harcművészeteket tanulni. Ott sem attól lesz férfi valaki, hogy tud lőni pisztollyal, az alap közelharctudás mindig is alap volt és lesz.

Végére pedig: a karate is lehet hatékony önvédelmi rendszer (ennyi erővel) a maga idejében és helyén:

- óvodában

- kocsma mellett nagyon, nagyon részeg Jóskabácsi ellen

- éjjel, amikor alszik az ellenfelünk..

Egyébként viszont használható, erős, könnyed, gyors ütésekre van szükség pusztakezes támadáshoz, ha a karate nem ilyet tanít (ezt mindenki eldönti, de amúgy ismerjük, próbáltuk..) akkor annak a hatékonysága már ennyivel kevesebb.

De eljuthatunk oda, hogy a zumba is egy harcművészet, mert ha egy dagadt lány rálép egy másik csaj lábára, akkor adott időben és helyen.. ezzel leharcolhatja. De erről mind tudjuk, hogy csak viccnek írtam.

Szerintem nagyon érdekes levezetések születtek itt a fórumon decemberben/januárban karate témáról, igazából.. főleg azokat érdemes elolvasgatni. Én nem is tudok és nem is igazán akarok jobban belemenni, igazából nem vagyok karate ellenző, nem szapulni akarom az egészet. Ha valaki nagyon karate-párti, akkor az az 'európai küzdősportok vs. ázsiai harcművészerek' kérdésnél leírhatná a maga érveit vagy véleményét, illetve elég komoly levezetésekre reagálhat, cáfolhat ha kedve van.

2015. jan. 16. 22:24
 22/29 tomi songoku ***** válasza:
40%
Ezt a vitát zárjátok is le!! A karate egy fos!!!! Egy kamu sport... Kisgyerek korom óta meghallom hogy karate és rámjön a röhögőgörcs!!! Nem is tudom hogy meritek összehasonlítani a karatét az ökölvívással!?? Olyan mintha arrol beszélnétek hogy melyik fog nyerni a pit bull vagy a vizsla!!! De még lehet hogy sokat mondtam
2015. jan. 18. 23:24
 23/29 anonim ***** válasza:
59%

Úgy lehet, hogy ennél egy fokkal azért bonyolultabbak vagyunk :D

Nem biztos, hogy előnyünkre, de hát ez van. Azért azt a leszólást még én is durvának tartom, hogy a karatét összehasonlítani sem lehet az ökölvívással :D

Lehet, csak a karatésnak fájni fog. Viszont ezzel meg semmi baj nincs : )

2015. jan. 18. 23:27
 24/29 tomi songoku ***** válasza:
40%
Egy boxolo nem fog meglepődni ha szájba vágják de egy karatés kap egy pofont és körülbelül sokkos állapotba fog kerülni vagy elalszik egyböl!!! Nincsenek hozzászokatva az ütésekhez csak testre ütnek.. Ne viccelődjünk már gyerekek.. Aki komolyan azt godolja hogy karate,, azt csúnya meglepetések érhetik ha egy boxolóval találja szembe magát
2015. jan. 18. 23:30
 25/29 anonim ***** válasza:

Nem vitatom. Amikor karatéztam én is meglepődtem volna.

Hát most is meglepődhetek azért. Láttam már olyan rohadt gyors boxolót, ráadásul ha jól emlékszem 130 kilós nehézsúlyú harcost, néztem miért mozoghat ember ekkora testtel ilyen gyorsan. Rúgástávolságon KÍVÜL úgy éreztem hogy az aurájában vagyok és mindjárt fejbe vág. Csak homlokra ütött :D

2015. jan. 18. 23:35
 26/29 tomi songoku ***** válasza:
100%
De ettöl függetlenül nem szabad soha senkit alábecsülni főleg a kinézete miatt,, formára nem lehet adni.. Maga sport szelleme tisztelni való.. Ha valakiben meglátnám hogy küzd az élete árán is nem adja fel soha és én már a szart is kivertem belőle azt az embert én tisztelni fogom és nem bántom tovább
2015. jan. 18. 23:36
 27/29 tomi songoku ***** válasza:
100%
Akadnak olyan emberek is akik soha nem sportoltak de megvernének sok sportolót,,láttam már ilyet
2015. jan. 18. 23:39
 28/29 tomi songoku ***** válasza:
63%
Az is komoly meglepi amit te mondasz hogy 130 kiloval gyors mint az állat.. Én is találkoztam ilyennel,, laza az izomzata könnyedén dobálja a kezeit nekem is hihetetlennek tűnt de hát látod van ilyen is. Jó a genetika
2015. jan. 18. 23:42
 29/29 anonim ***** válasza:
63%
meg profi nehézsúly.. :D
2015. jan. 19. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!