Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Egy japán karate mester képes...

Egy japán karate mester képes lenne legyőzni egy profi bokszolót vagy egy MMA-st?

Figyelt kérdés
Nem is kell olyan profinak meg ismertnek lennie,elég ha csak versenyszinten csinálja.

2015. jan. 11. 15:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
53%
Ha nem volt sikered a karatéban akkor bocs de béna vagy! A karate igen is nagyon hasznos,és ha tudod használni,akkor van esélyed mások ellen!
2015. febr. 7. 16:57
 12/16 A kérdező kommentje:

Igen,bizonyára nagyon hasznos dolog lovaglóállásban(kiba dachi) csapkodni a levegőt és közben óbégatni..

Amúgy meg a lovon nem is állnak,hanem ülnek.Akkor most mi ez,hogy lovaglóállás?

2015. febr. 7. 21:03
 13/16 anonim válasza:
53%
Annyira buták vagytok, hogy fáj. Nem tudom, hogy ti hol és milyen formában találkoztatok a karatéval, vagy milyen karatésokat ismertek, de ez egy vicc. Kezdjük az elején: ha valaki meg tudja állítani a kezét a másik álla előtt, az nem jelenti azt, hogy ne tudná megütni. A kiba-dachiban végzett ütés nem egy élethelyzetre készít fel, hanem egyrészt erősíti a lábat, segít a jó ütőtechnika elérésében; másrészt viszont egy bizonyos határ után a kitartást, állóképességet növeli. Igen, vannak manapság versenykaratésok, akik nagyon távol állnak az eredeti, tradicionális vonulattól... A másik, hogy népsporttá vált, így gondoljatok ekként erre: von le bármit is Messi értékéből, hogy a Megyei Bajnokságban nem tudnak focizni? Nekem sok olyan karatés ismerősöm van, akik már nagyon sokszor megállták a helyüket az utcán, meg sok, hozzátok hasonló mentalitású emberrel szemben. Ha tradicionális karatét is tanulsz, annak sok olyan technika része, ami kimaradt a versenykaratéból. Ne ítélkezzetek egy harcművészet fölött a mozogni vágyó, a sportot nem komolyan vevő emberek miatt...
2015. febr. 24. 07:00
 14/16 anonim válasza:
63%
Honnan tudod, kedves, hogy rossz az itthoni oktatás? Végigjártad az edzőket? Aki laikus, és nem ért hozzá, az ne pofázzon bele, Jesus. Egy-két év karatemúlttal nem fogod akkora hasznát venni, 5-10 év minimum kell, hogy kiforrják magukat a technikák. De egyszerűen el sem hiszem, hogy miket írtok. 15 év alatt a karatéban sikerült kitalasztalnom, hogy melyek azok a területek, ami kiegészítésre szorul, de ez egyesület függő, hogy ki mennyi hangsúlyt fektet ezen hiányosságok pótlására. Nagyon sok ismerősöm, és én magam is álltam már sokszor meg a helyem az utcán, más sportot űző szkeptikusokkal szemben, és erre csak azt tudom mondani, hogy keressetek egy tradicionális, jó karatést, és próbáljatok vele összehozni egy barátságos bunyót. Open your mind, 'cause it needs some light.
2015. febr. 24. 07:10
 15/16 anonim ***** válasza:
68%

"Nekem sok olyan karatés ismerősöm van, akik már nagyon sokszor megállták a helyüket az utcán, meg sok, hozzátok hasonló mentalitású emberrel szemben. Ha tradicionális karatét is tanulsz, annak sok olyan technika része, ami kimaradt a versenykaratéból. Ne ítélkezzetek egy harcművészet fölött a mozogni vágyó, a sportot nem komolyan vevő emberek miatt...

Honnan tudod, kedves, hogy rossz az itthoni oktatás? Végigjártad az edzőket? Aki laikus, és nem ért hozzá, az ne pofázzon bele, Jesus. Egy-két év karatemúlttal nem fogod akkora hasznát venni, 5-10 év minimum kell, hogy kiforrják magukat a technikák. De egyszerűen el sem hiszem, hogy miket írtok. 15 év alatt a karatéban sikerült kitalasztalnom, hogy melyek azok a területek, ami kiegészítésre szorul, de ez egyesület függő, hogy ki mennyi hangsúlyt fektet ezen hiányosságok pótlására. Nagyon sok ismerősöm, és én magam is álltam már sokszor meg a helyem az utcán, más sportot űző szkeptikusokkal szemben, és erre csak azt tudom mondani, hogy keressetek egy tradicionális, jó karatést, és próbáljatok vele összehozni egy barátságos bunyót."

A 8. danos japán shotokan nagymestert Sadshige Kato-t láttam szemináriumon. Akkor jöttem rá, hogy a karate egy duplanulla bóvli marhaság.

Ha bementem volna egy kocsmába és kerestem volna egy 40-45 év körüli jó kondiban lévő favágót vagy kőművest vagy más fizikai munkát végző embert, és mondtam volna neki, hogy "Figyeljél má' Sanyikám, kapsz 3 rekesz Kőbányait, ha azt a tagot összevered."

Komoly összegekben mertem volna fogadni, hogy a japán grandmaster kerül a kórházba.

Én az egykori 5 éves boksz, 4 éves kickbox múltammal és a jelenlegi 2 éves zipota tudásommal lazán - minimális erőlködés nélkül- leiskolázom sparringon az 1. danos unokatesómat és a 4. danos nagybátyámat. Ennyit a shotokanról.

De anno középsuliban a barna öves európa-bajnok kyos osztálytársamat is megverte egy TENISZEZŐ(!) csávó.

A karate az egy ritka szánalmas ("harc")MŰVÉSZET. Nekem se akarja senki beadni, hogy a karate hatékony önvédelemre vagy bármi másra. Mert aki azt hiszi, hogy igen, az vagy hazudik, vagy agymosott, vagy túl büszke, vagy csak szimplán hülye.

Honnan tudjuk, hogy rossz a karate oktatás? Ez nagyon egyszerű: Boksz/muay thai/savate edzéseken rengeteg kiábrándult és csalódott bunyózni nem tudó karatéka van. Ellenben egy bokszoló/thai boxoló..stb soha a büdös életbe nem fog elmenni karate edzésre. Miért? Mert ott szó szerint nem tudnának neki semmi hasznosat tanítani. És ez nem csak az én véleményem, ez tény!

2015. febr. 24. 08:14
 16/16 anonim ***** válasza:
73%

A karate túlságosan merev és szögletes mozgásrendszer, túlságosan statikusak mint a támadó, mint a védekező technikái.

https://www.youtube.com/watch?v=hBcittvxgOk

Nem mondom a saját stílusával szemben hatékony, viszont senki sem fog így ütni az utcán. Gyakorlatilag akármit is csináltak a teljes testük védtelen volt. A kéztartások nevetségesek, éles szituációban megnézem, hogy ki lesz az az idióta aki ujjakkal fog testre csapást mérni. Ez lassítva marha hatékonyan néz ki, de egy felbőszült agresszív támadó ellen, aki bikából nekünk jön és elkezd csépelni minket intenzíven, ezek a blokkolások nem jönnek össze. Ezek a védések nagyon jók, a karate ütések ellen, de csak azok ellen. De milyenek is a karate ütések (tsuki és társai)? Egy irányúak és fókuszáltak, arról nem is beszélve, hogy mindig elő kell készíteni az ütést, és amíg ütnek addig ők magunk védtelenek. (Ellenben a bokszoló kettős fedezékből üt, míg az egyik kezével üt, addig a másik keze még mindig fenn van.) Ez a baj a statikus merev mozgásokkal, erősek, de nem alkalmazkodóképesek, egy gyorsan mozgó támadó embert, nem fog a japán papi egyszerre torkon és herén ragadni. Láthattátok (0:33-nál), ilyenkor a papa feje, mellkasa védtelen, ráadásul a két ellentétes irányban akarna támadni a torok túl fent van, a lágyék pedig lent, tökéletesen pofán lehetne küldeni egy jobb egyenessel, és nem is bírná kivédeni. És itt a jobb egyenes lesz a gyorsabb. Arról nem is beszélve, hogy a bokszban folyamatosan ütnek, váltott kézzel, ráadásul ezt variálni is lehet kombinációkkal. Mire ő ütne egy tsukit vagy rúgna egy mai gerit, addig a bokszoló elereszt egy jobb egyenes + bal horog kombót. Ha ne adj isten nem talál be, semmi vész, mert az ökölvívó folyamatosan és dinamikusan üt, míg a karatésnak ki kellene tennie az egyik alkarját, hogy védekezzen (soto uke, age uke ....stb.), de ezekkel nem lehet blokkolni horgokat, csapottakat és felütéseket, maximum egyeneseket, azokat is alig. De amíg védekezik, addig olyan testhelyzetben van, hogy képtelen visszatámadni, arról nem is beszélve, hogy karatéban beleállnak a védekezésbe, stabilan. De a bokszoló eltáncol, odébb szökdel. Egyszerűen maga a mozgásrendszer akadályozza a hatékony harcban, nem lehet kocka testtartásban, mereven bunyózni. Hiába van teszem azt 50féle ütéstechnika a karatéban, 20 év tanulás után, jó ha tud majd használni HATÉKONYAN 4-et.

A tradicionális harcművészetekben a katáknak, formagyakorlatoknak nincsen sok értelme. Mert hiába mondják sokan azt, hogy ezzel memorizálják be a mozgásokat és fejlesztik a mozgáskoordinációkat, az igazság az, hogy éles bunyóban senki sem úgy verekedni, ahogy azt karate vagy kung-fu edzésen tanulta. Innentől kezdve minek memorizál be egy mozgást amit nem fog és nem is igazán tudna használni egy igazi harcban.

Ezt a karatés kumite bajnokságokon lehet megfigyelni, össze-vissza ösztönből kalimpálnak, még a fekete öves japánok is. Ilyenkor hol van a gyako tsuki és társai? Hol vannak azok a karate ütések, amiket kata-ban és kihon-ban, orrba-szájba gyakoroltak? Sehol! Csak idegesen csapkodnak!

Innentől kezdve már pedig fölösleges időpocsékolás a katázás, ehelyett zsákolhatna, sparringolhatna....stb.

2015. febr. 24. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!