17 évesen még lehet esélyem, hogy versenyszerűen ketrecharcoljak?
Figyelt kérdés
Egy vidéki kisvárosban lakom.Itt egy hely van,ahol küzdősportolni lehet.Shotokan karate.Két éve járok ide.Heti három edzés van.Egymás után két edzés van,a sima meg a haladó,de engem ottfog az edző a haladón is,mert szerinte jó vagyok.De sokan mondják,hogy nem jó ez a karate,meg nem lehet használni az MMA-ban.Heti egyszer el tudnák járni busszal egy másik városba bokszolni.Eddig négyszer voltam és tehetségesnek érzem magam benne.Második edzésen már mondta az edző,hogy jó az elmozgásom.Meg járok kondiba heti háromszor,erőemelő edzést csinálok.Ott van bokszzsák és egyik haveromnak,akivel voltunk bokszolni van pontkesztyűje azon tudnánk gyakorolni.Akkor hagyjam a karatét és járjak inkább bokszolni?Ennyi edzéssel mennyit lehetne fejlődni?2015. jan. 9. 22:22
11/14 anonim válasza:
Amúgy meg inkább a birkózás mint a judo.A judoba van rajtad ilyen kabát ami direkt arra van tervezve hogy belekapaszkodj és annál fogva vezesd az ellenfelet ami nagyon elkényelmesít.A birkózásba csak egy testhez simulós mez van ami reálisabb.Az mma-ba is csak egy rövid gatya van rajtad vagy feszülős boxer ebből következik hogy a birkózás praktikusabb lesz.
12/14 A kérdező kommentje:
És ti is úgy gondoljátok,hogy ez a karate használhatatlan?Olyan,mint ha semmit se csinálnék?Most vagyok 11.-es jövőre érettségizek és utána megyek egy másik iskolába.Valószínűleg oda,ahova bokszolni járok.Szerintem ott majd elkezdek valami testharcot,pl.birkózást.Meg van brazil jiu jitsu és judo.Akkor addig próbáljak meg minél több bokszra elmenni?A bokszot nagyon szeretem,szivesebben csinálom,mint a karatét és úgy érzem,hogy van hozzá érzékem.Meg itthon tudunk zsákolni és pontkesztyűzni.Így azért fejlődnék,nem?Vagy folytassam a karatét?Itt nincs zsákolás és árnyékolás.Heti egyszer van bunyó,de nem valami komoly.Ilyen páros gyakorlatok vannak,begyakoroljuk az ütéseket,a rúgásokat meg a védéseket.Néha van pajzsozás és pontkesztyűzés.De rúgni tudok már,fejre is.De nem MMA szabályrendszerre készülünk,hanem ilyen pontszerzős versenyekre.A többi napokon meg kata és kihon van.
2015. jan. 12. 20:18
13/14 anonim válasza:
Kérdező elég egyértelmű,hogy a karate egy nagy 0!MMA-ban álló harcos eddig csak vesztet földharcos ellen.
14/14 anonim válasza:
Birkózás+box vagy brazil jiu-jitsu box ezek a jó kombinációk,de első legyen mindig a földharc azért írtam előre mert azt nehezebb tanulni odq ész is kell olyan mint a sakk játszma fejben dől el minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!