Boksz vagy Muay Thai?
Szerintetek melyik a jobb?Melyik a hatékonyabb?Sokan mondják,hogy a boksznak nagyon jó a kéztechnikája,de valahogy hiányolom belőle a combost,meg,hogy azt nem bírja.Szerintetek?Tudtok valami összehasonlítást?
Voltam mindkét edzésen,mindkettő tetszett.
Akkor válaszolok én, jó magam speciel 7 éve bokszolok és mellette 5 éve thai boxolok. Igen az ökölvívásnak sokkal jobb a kéztechnikája, jobb a lábmunkája, és jobb a védekezése is. Ne gondold, hogy egy jó bokszolót annyira egyszerű megrúgni, ha jó a lábmunkája akkor igazából még nehéz is eltalálni.
Ha azt akarod, hogy igazán jó legyél thai boxba, akkor mellette előbb-utóbb úgyis el kell kezdened az ökölvívást.
Éppen ezért, azt tanácsolom, hogy először bokszolj 2 évig, és utána tedd MELLÉ a muay thai-t. Vagyis a bokszot akkor se hagyd abba. Csináld egyszerre a kettőt ha tudod.
Először 2 évig heti 3-4x boksz. Utána heti 3x thai box és ez mellé heti 2x boksz (én így csinálom amúgy).
A muay thai ökölvívással kombinálva, kegyetlenül hatékony, állóharcban. (De még a savate (francia box) is nagyon jó. Vagy, haverom kombója az ITF taekwondo + boksz. Persze ez már nem tartozik a kérdéshez).
" Vagy, haverom kombója az ITF taekwondo + boksz."
Haha.... ugyanezt nyomatom én is 8 év boksz és 5 év itf taekwondo. :D
Amúgy a kérdésre a válasz, a boksz az mindenképpen kell, nem csak a muay thaihoz, hanem a taekwondo és a kickbox mellé is kiegészítésnek. Sőt az összes állóharchoz kell, kivéve a savatéhoz. Mert a savate az ökölvívás testvérsportja, így abban a kéztechnikák ugyanolyan jók, mint a bokszban, (sőt a savate rúgásai vetekszenek a taekwondoéval is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!