FÖldharcot (pl. birkózás, judo, sambo) szeretnék tanulni. Nagy gáz, hogy nem tudok bukfencezni és nem mennek ezek a talajgyakorlatok?
Haver, nem akarlak elkeseríteni, de nagy gáz.
Ha nem tudsz bukfencezni, az azt jelenti, hogy nincs meg az alapvető mozgáskészséged a földharchoz, nincs megfelelő mozgáskoordinációd, hajlékonyságod, rugalmasságod. Persze ennek ellenére lehet csinálni, de sok örömed nem lesz benne.
Én általánosban tudtam bukfencezni előre, meg hátra, meg esetleg fal mellett fejen állni. Gyerekként megcsináltam a hidat. Közepes magasságú, kövér gyerek voltam.
Felnőve aztán kb. megmaradt az előrebukfenc.
36 évesen, egy bő fél évvel ezelőtt elkezdtem judozni, 110 kilóval kezdtem, most bő 100 vagyok. Bukfencezek, vetődök, fejen állok, majdnem jól cigánykerekezek, falnál kézenállok, fejenállásból hídba fordulok. Idén év végééig kézenállásban akarok járni. Ehhez még erősödnöm és ügyesednem kell.
Nagy részt akarat és hit (mármint önmgagadban hit) kérdése, hogy elhidd, hogy meg tudod csinálni, és merd is elkezdeni a mozdulatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!