Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » FÖldharcot (pl. birkózás,...

FÖldharcot (pl. birkózás, judo, sambo) szeretnék tanulni. Nagy gáz, hogy nem tudok bukfencezni és nem mennek ezek a talajgyakorlatok?

Figyelt kérdés

2014. dec. 14. 15:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Miért lenne gáz ? Ha még csak akarod tanulni akkor majd megtanítják neked a gyakorlatokat.
2014. dec. 14. 17:01
 2/10 anonim ***** válasza:
31%

Haver, nem akarlak elkeseríteni, de nagy gáz.

Ha nem tudsz bukfencezni, az azt jelenti, hogy nincs meg az alapvető mozgáskészséged a földharchoz, nincs megfelelő mozgáskoordinációd, hajlékonyságod, rugalmasságod. Persze ennek ellenére lehet csinálni, de sok örömed nem lesz benne.

2014. dec. 15. 02:43
 3/10 anonim ***** válasza:
5%
kicsit olyan ez, mintha az akarna orvosi egyetemre járni, akit meghúztak bioszból...
2014. dec. 15. 02:45
 4/10 aikiboxer ***** válasza:
100%
Nem gáz, megtanítanak. Több időre lesz szükséged a földharchoz, és valószínűleg soha nem leszel világbajnok grappler, de nagyon sokat fogsz fejlődni és meg fogsz tanulni rendesen verekedni.
2014. dec. 15. 14:52
 5/10 anonim válasza:
Én is béna voltam. Ott szerencsétlenkedtem, de kis idő után már ment. :) Minden sportnál meg kell tanulni az alapokat.
2014. dec. 17. 10:37
 6/10 A kérdező kommentje:
Tesiórán volt bukfenc és ment.Csak akarni kell.De a szaltó,meg ezek azok nem mennek.
2014. dec. 17. 21:38
 7/10 anonim válasza:
Nem gáz. Nekem sem erősségem még is menne a birkózás.
2014. dec. 20. 10:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem gáz, meglepődnél, ha tudnád, hogy hatalmas magyar MMA-sok - rengeteg eredménnyel - szintén nem tudnak bukfencezni, illetve egyéb ilyen gyakorlatokat megcsinálni, pedig oktatnak testharcot is meg földharcot is...
2014. dec. 20. 13:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Továbbá nehézsúlyban alapból mindig "döcögősebbek" ezek a gyakorlatok rosszabb technikai végrehajtással vannak kivitelezve, egy részük meg sehogy sincs kivitelezve :D
2014. dec. 20. 13:38
 10/10 anonim ***** válasza:

Én általánosban tudtam bukfencezni előre, meg hátra, meg esetleg fal mellett fejen állni. Gyerekként megcsináltam a hidat. Közepes magasságú, kövér gyerek voltam.

Felnőve aztán kb. megmaradt az előrebukfenc.

36 évesen, egy bő fél évvel ezelőtt elkezdtem judozni, 110 kilóval kezdtem, most bő 100 vagyok. Bukfencezek, vetődök, fejen állok, majdnem jól cigánykerekezek, falnál kézenállok, fejenállásból hídba fordulok. Idén év végééig kézenállásban akarok járni. Ehhez még erősödnöm és ügyesednem kell.

Nagy részt akarat és hit (mármint önmgagadban hit) kérdése, hogy elhidd, hogy meg tudod csinálni, és merd is elkezdeni a mozdulatot.

2015. ápr. 15. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!