Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Sátrazás télen?

Sátrazás télen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretném kipróbálni a téli sátrazást. Jó hidegben, hóban természetesen :) Milyen sátrat, hálózsákot érdemes venni? Mire érdemes ügyelni? Minden tanácsot szívesen fogadok.

2014. dec. 3. 22:27
 1/1 anonim válasza:
100%

Szia!

Én is akarok menni nemsokára,már alig bírok magammal.A sátort nem szoktam vinni,mert fölösleges túlsúlynak érzem;bár tény,hogy melegebb lenne benne valamivel.Barlangokban,várromokban,magunk készítette menedékben szoktunk éjszakázni hálózsákkal.Hóban önmagában még nem,de azt úgy csinálnám,hogy lyukat ásnék benne,és feltornyoznám szélfogónak.(a szélmentes hely nagyon fontos)Alulra pedig tennék vékony ágakat,mohát,szalmát akármit,hogy ne ázzon szarrá a cuccom,mert akkor az is rengeteg hőt elvon.

A hálózsákom egy rp outdoor termék,nem igazi téli,de amiben van egy nyugodt alvásod mínuszokban,az nem is 20 ezerbe kerül.Ezért én vinni szoktam magammal egy másik könnyű nyárit is,meg esetleg polártakarót.:) A három réteggel már garantált a jó alvás,végülis ki lehet bírni kevesebbel is,de nem remegni akarok éjjel.Amíg nem jön el a hajnali,igazi hideg,addig csak póló+alsógatya szokott rajtam lenni(mert így jobban felfűtöd a testhődddel a benti teret),aztán hajnalban felveszem a melegítőt,zoknit,pulcsit;ezeket magam alatt melegítem addig a hálózsákban.

A hideg a földből jön leginkább,alulról(ha nem szélben fekszel)így érdemes polifoamot vinni és az alá is tenni növényi anyagot szigetelőnek.Szalmán és ilyen üreges szálú füveken baromi jót lehet aludni!Amit én még szoktam(például,ha a kutyámmal megyek),hogy a tüzet eleve egy gödörbe csinálom és ha lefekvés van,akkor szétterítem a parazsat,és betakarom a földdel.Reggelig meleg marad.Ezt mondjuk ki kell tapasztalni,mert volt,hogy vékonyan raktam rá a földet és égette a bőröm.

Sapka természetesen kell az alváshoz is,és javaslom az arc védelmét is,nekem a símaszk vált be erre leginkább.

Hálózsákból olyat javaslok,aminek a nyakrészét szépen össze tudod húzni(múmiazsák),nem ezeket a régi katonai modelleket,téglalap kivitelben.

A túléléssel foglalkozó oldalak,könyvek,stb. rengeteg hasznos apróságot mutathatnak még,amik segítenek élvezhetővé tenni a csodaszép téli természetet.:)

2014. dec. 7. 00:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!