Melyiket éri meg kitanulni "mesteri" szinten az alábbiak közül, melyik az amelyikkel brutálisan el lehet intézni valakit és ami jó utcára?
1. Box
2. Savate Box (Savate, Francia Box)
3. Mujay Thai (Thai Box)
Ezek mind állóharcok, mi van akkor ha kikapsz egy birkózó vagy judós ellenfelet, elkap téged és onnantól kezdve, hiába olyan a sípcsontod, mint a feszítővas a muay thai-tól, vagy hiába olyan erős a bal horgod, mint egy lórúgás az ökölvívástól. Nem tudsz kijönni a fogásból (mert az általad felsorolt stílusok ezt nem fogják megtanítani neked), szét lesz szaggatva az ízületeid, vagy beleba.sznak a betonba (még tatamin is fáj, nem hogy betonon).
Én speciel 7 éve bokszolok és mellette 5 éve thai boxolok.
A thai box eleve akkor használható utcán, ha mellette bokszolsz is. Muay thai edzésen nem igazán tanítanak meg jól ütni, szóval a bokszot mindenképpen be kell tenni mellé.
A savate az iszonyatosan jó, tulajdonképpen ez a stílus az állóharc királya. Ugyanolyan jó lesz az ütőtechnikád, mint egy ökölvívónak, és olyan rúgótechnikád, mint egy taekwondosnak.
Viszont lehetsz akármilyen savate-os, egy jó birkózó/sambós/judós szétszedne akkor is.
A tanácsom a következő Savate + valami földharc (pl: birkózás vagy a brazil jiu-jitsu is jó)
Utolsó!
Én is ezen gondolkoztam, hogy Savate meg valami földharc. A birkózás nem nagyon akar tetszeni, már voltam birkózó edzésen, de ha választanom kellene akkor Ju-Jutsu, vagy Jiu, akárhogy is írják.
Mifelénk nincsenek olyan nagy harcművészek. :DD
Tehát nem félek, hogy az utcán majd egy profi birkózó vagy egy Tayson fog velem szembejönni. De eléggé nagy errefelé egyes gyerekek pofája meg ők hiszik magukat a Császárnak. Úgyhogy amolyan megmutatom ki az igazi Császár célzattal szeretnék elkezdeni harcot tanulni. Mivel itt felénk sose voltak ilyen harcművészetek és küzdősportok mindig hagynom kellett, hogy elnyomjanak. Mert nem akartam bevert pofával végezni, de meguntam.
Majd fel fogok utazni Pestre és ott fogok tanulni most már tudom, hogy mit. Először Savate-t.
Legelső válaszoló!
Eddig is a nem bántok senkit és akkor nem bántanak gondolatmenetben éltem. Ha beszólt valaki vagy cikizni kezdett akkor meg nem szóltam vissza, nehogy megaláztatás vagy bevert pofa legyen a vége. De már meguntam. Én nem vagyok az a békés természetű ember, de tűrnöm kellett mert nem tudtam verekedni.
Senkinek nem kívánom azt, amin nekem kellett átmennem. És a legelső dolog amit majd megtanítok a fiamnak az a verekedés lesz. Hogy ne kelljen tűrnie meg hallgatnia, meg elnyomásban élnie. :)
Kérdező!
Azt azért meg kell hagyni, hogy neked van önfegyelmed! Ez nagyon nagy előnyöddé válik majd akkor, mikor elkezdesz küzdősporto(ka)t tanulni. A legtöbb kezdővel pont ez a baj edzéseken, nincs önfegyelmük.
Főleg azért nem ütöttem sose vissza, mert a szüleim azt mondták, hogy ne csináljak semmit, mert majd abbahagyják. meg a tanárok is ezt mondták.
Persze néha volt, hogy nem bírtam tovább és megszorongattam valaki nyakát. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!