Ollie megy már elég szépen, bár nem mindig úgy ahogy akarom, menetközbe egyáltalán nem is merek ugrani, próbáltam már, de mindig ki megy alólam a deszka, vagy én nem érkezek rá, pedig beállitom úgy a lábam, ahogy álló helyzetbe szoktam.. de menetközbe egyszerüen.. nem érkezek vissza rá. mi lehet a gond ? próbáltam már mindenhogy, hátsó lábamat egészen ki ugy h szinte a lábujjaim vannak a deszka hátulján, első lábam a csavarok mögött majdnem közepén a deszkának, és azt húzom ki a levegőbe, de akkor is kimegy oldalra, és nem esek vissza rá.
profi deszka cimen van, bár, 15 ezerért nemtudom hogy tényleg az e. viszont tetszetős a küleje.
2014. szept. 28. 13:55
12/18 Beniy válasza:
Ez ugyanolyan baromság mint a többi. Gagyi drágán. Mondom, egy picit drágábban már vannak jó deszkák, és arra már lehet építeni később.
2014. szept. 28. 14:01
13/18 A kérdező kommentje:
de az mégis mi, hogy baloldalra kitér a deszka mikor menetközbe olleizok, a lábam helyezkedése ? pedig jol hellyezem, próbáltam több pozicióba is, de minden esetbe kitér, tehát h mondjuk első lábbal sarokkal esek az elejére, és onnan már nehéz egyenúgyba tartani, ennyire szar lenne a deszka ? most is ment volna menet közbe, közepes gurulás tempóba egy jó ollie, sikerült is, ráestem, de valahogy úgy sikerült elcsipnem a deszkát hogy éppen hogy, és ballra megy, ja és előrébb érkezek és előre kell buknom, hogy le kell lépnem a deszkáról.
2014. szept. 28. 21:56
14/18 Beniy válasza:
Húha... ez elég bonyolult lett. Tehát akkor nem veled együtt fordul el, hanem mintha egy shove-it lenne alattad kifordul? :) Ha igen, akkor az lehet esetleg, hogy a hátsó lábaddal kirúgsz egy picit előre, illetve nem húzol jól az első lábaddal/gagyi a griptape. Az első lábadnak elvileg egyáltalán nem, vagy alig kéne elhagyni a deszkát ollienál. :)
2014. szept. 29. 16:53
15/18 A kérdező kommentje:
áááhh azthiszem ráéreztem! :D kvanagy, sikerült átvinnem egy 7 centis rudat, menetközbe! próbálkoztam mindenféle helyzetbe hogy helyezzem a súlyom meg lábam, és rájöttem egy elég fontos dologra, ugrásnál kicsit el is kell tolnom a deszkát magamtól, vagyis mintha hátra akarnék ugrani, lenyomom kicsit jobban a földre. és sikerült! több neki futásra mentem neki, először épp hogy sikerült, úgy hogy nem mozdult el a rúd és vissza érkeztem rá a deszkára, igaz igy egy kicsit balra kanyarodva érkezek rá, másik ugrásnál már sokkal magasabb lett, kb 30 centire biztos felment a hátsó.
De ami nehéz a félelmet leküzdeni, ami a természet velejárója hogy reflexből leszáll az ember ha nemérzi biztonságba magát. na meg az hogy eltalálni azt a pontot, mikor elötte ugrani kell. de ezt még gyakotlom mert elég biztató :D
kiderül hogy mégse olyan rossz ez a deszka, kezdésnek jó lesz még egy darabig, végül, majd akkor veszek újabb komolyabb deszkát ha már olyan szinten megy.
2014. szept. 29. 18:21
16/18 Beniy válasza:
Királyság! :) Már csak arra kell figyelned, hogy kiegyenesedjen a deszka a levegőben, és úgy is érkezzen le. :D Ha nagyon a hátuljára érkezel abból lehetnek problémák. :) Ahogy érzed, de egy idő után szerintem tuti lesznek vele gondok. :D Például ha szeretnél megtanulni grindelni, akkor valószínűleg esedékes valami normális cuccot venni. :) Meg persze az kényelmesebb is. :D
2014. szept. 29. 19:38
17/18 A kérdező kommentje:
hmm inkább csak azzal van a baj, hogy olyan gyorsan történik minden h fel sem fogja az ember, szempillantás alatt már lent is... nehéz ezalatt a kis idő alatt ugy mozogni meg korrigálni a lábat, vagy ahhoz akkorát kéne ugrani..
mellesleg a klick flippel is próbálkozom, nem egy olyan bonyolult, viszont ott mindig az a hiba hogy túl forog, és itt jön képbe az hogy olyan gyorsan történik minden a levegőbe.
ahogy olvastam, meg kell várni még kipörög aztán ha úgy látja az ember akkor ráteszi a lábát és igy beáll egyenesbe a talpa alatt és leérkezik. de videókból is ezt látni, néztem, lassitva hogy csinálják.. hát elég magasra is ugranak és úgy csinálják ahogy irtam.
nekem meg áltlába mindig úgy kiforog vagy beütöm a térdembe az elejét a levegőbe, vagy leérkezésnél ráforog a lábfejem, sípcsontra.
2014. szept. 29. 20:15
18/18 Beniy válasza:
Hát figyelj, a kickflipet szerintem egyenlőre lehet jegelni, azt majd később. :) először backside 180 ollie, aztán frontside 180 ollie, majd shove-it, pop shove-it, frontside shove-it, és aztán heelflip, vagy kickflip tetszőleges sorrendbe, amelyik könnyebbnek tűnik. A forgós olliek leginkább a landolásban segítenek, a shove-itok meg elkapni a deszkát. :) Amúgy a kickflip is ilyen ráérzős. Ha túlpörög, akkor picit kisebbet kell belerúgni, vagy a húzás szögén kell változtatni. (Ugye a kickflipet ugyanúgy csinálod, mint az olliet, csak egy ívben oldalra húzod ki? A bokát ennek az ívnek a végén megrántva persze. :) ) Szóval ezzel is kísérletezni kell. Van akinek egy hónap alatt megvan, van akinek csak 1,5 év alatt. ;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!