Ju jitsu mellé ninjutsuzni, vagy judozni lenne érdemesebb?
Ninjutsuzni semmiképpen nem, ugyanis a ninjutsu csak egy kitalált kamu harcművészet, ami a pénzlehúzáson és a parasztvakításon kívül semmire nem jó!
A ju-jitsu egymagában is rendkívül sok harci értéket biztosít, úgyhogy nem látom sok értelmét más stílussal keverni azt, azonban ha mindenáron kombinálni akarod valamivel, akkor a judo egy nagyon jó választás lenne! Az biztos, hogy a ju-jitsu és judo ötvözete nagyon magasfokú küzdelmi tudást adna!
#USBORNE
Jiu megtanit a foldharcra,De allo ahrcra is kene valami pl: boksz,muay thai.
judo is nagyon jo de felesleges lenne tanulni ket 'birkodzo stilust'
Menj MMA-ra
Szia!
Én is hasonló kérdésen hezitálok, nem tudom aktuális-e a kérdésed.
De kiváncsi vagyok, hogy azóta mire jutottál..
Szerintem Ninjutsu (bujinkan) vagy a Kelemen Ju Jitsu a legpraktikusabb.
Bujinkannal hamarabb tudsz fegyvereket forgatni a normál technikák mellett, a Jitsu viszont a praktikus önvédelemre megy főként rá. Hambot vagy bo't illetve műkést tudsz hamar ott fogni és gyakorolni vele, hárítani stb. Jitsuban több a szorítás, hárítás, földharc.
Jitsuban a fegyverforgatás később jön és kevesebb, a Ninjutsuban pedig a fogások talán kevesebbek..
Amúgy a jitsus edzéseken is van kesztyűzés.. De erről érdeklődj az oktatóknál is.
Amúgy a Ju jitsuból lett a judo, csak kivették belőle a "veszélyes" fogásokat, az ütéseket és a rúgásokat.
Judo inkább átdobásokról és földharcról szól.
Fegyvert nem fogsz ott látni sajnos..
A reális harc a jitsus a kettő közül..
Bocsi, nem látszódott a nevem. Még egyszer:
Szia!
Én is hasonló kérdésen hezitálok, nem tudom aktuális-e a kérdésed.
De kiváncsi vagyok, hogy azóta mire jutottál..
Szerintem Ninjutsu (bujinkan) vagy a Kelemen Ju Jitsu a legpraktikusabb.
Bujinkannal hamarabb tudsz fegyvereket forgatni a normál technikák mellett, a Jitsu viszont a praktikus önvédelemre megy főként rá. Hambot vagy bo't illetve műkést tudsz hamar ott fogni és gyakorolni vele, hárítani stb. Jitsuban több a szorítás, hárítás, földharc.
Jitsuban a fegyverforgatás később jön és kevesebb, a Ninjutsuban pedig a fogások talán kevesebbek..
Amúgy a jitsus edzéseken is van kesztyűzés.. De erről érdeklődj az oktatóknál is.
A reális harc a jitsus a kettő közül..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!