Hogy kell megallni ketsoros gorkorival, aminek elol van fekje?
A fék egyik görkorin sem nagy segítség ha gyorsan mész, mert könnyű pofára vagy seggre esni.
Inkább tanulj meg anélkül megállni, mondjuk így: http://www.youtube.com/watch?v=oI1nctfn_eI
Ez bármilyen korival megoldható és szerintem könnyű módszer. Vagy T alakba teszed a lábaid és úgy is lehet fékezni (csak úgy hamarabb elkopik a kerék).
Én soha nem használtam a féket. Egyik görkorin sem, mert semmire sem jó szerintem. Mert ha lassan mész fék nélkül is megtudsz állni, ha gyorsan akkor meg elesel ha használod a féket, tehát ne próbáld ki:)
Mindig csak lassítottam a korit, igazából soha nem tudtam lefékezni..., ha összébb fordítod egymás felé a görkorit, vagy össze érinted őket, akkor lelassúl, és pár méter gurulás után megtudsz állni...
2féleképpn megállhatsz:
- fék nélkül:
egyik lábadon gurulsz,
a másikat felemeled és elforgatod 90 fokban majd szép lassan visszateszed a földre de ferdén a kerekek élével.
- fékkel:
egyik lábadon gurulsz, a másik lábad felemeled, és az orrát rakod le finoman majd egyre erősebben, amíg meg nem áll.
----------------------------------------------------
Mellesleg az egysoros korival is így kell megállni, csak ott a sarkadat teszed le, 2sorosnál meg az orrát.
----------------------------------------------------
Jégkorival (hoki korival) már lehet másképp is, ott lehet úgy, hogy ugrasz egyet, közben bedőlsz hátra, a levegőben mindkét lábad elforgatod 90 fokban, aztán mikor érkezel a földre, az blokkol, de azért ott még csúszol 1 métert és az ott állónak az arcába nyomsz egy kiló havat :)
Ezek a variációk vannak
Kiskoromban volt 2 soros, aztán nagy koromban 1 soros, és amúgy meg a fél életemet a jégen töltöttem :)
Az a lényeg, hogy amíg nem tudsz megállni, addig ne menj túl gyorsan, csak annyira, amikror még tudod kontrollálni magad biztonságosan, és kalkulálj bele mindig legalább 1-2 métert a megálláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!