Melyikünknek van nagyobb esélye?
Már ott elbuktál, hogy szabályosan hívtad ki. Azt hiszed nem jön el pár haverjával, akik közbeavatkoznak, ha esetleg nyernél? Ugyan kérlek. Az ilyenek ellen a saját módszerük a való. Pl.: mikor megy le a lépcsőn kigáncsolod, mikor jönne ki a WC-ből rárúgod az ajtót, stb.
A stílus meg nem számít. Főleg nem a mai világban.
Tudnak róla a mestereitek? Mit szólnának, ha megtudnák? Szerintem mindkettőtöket eltanácsolnának. Hacsak nem megbeszélitek velük és edzőteremben normális körülmények között csaptok össze az edzők jelenlétében és védő felszerelésben. A Wing Tsun csak akkor működik, ha a tanultakat félelem nélkül meg mered lépni. És mit fogsz csinálni (ha utcán mérkőztök) ha kijön egy kézélcsapás a nyakra, vagy szemkiszúrás, vagy kéztörés stb. (A WT folyamatosan gyenge, illetve élet elleni pontokat támad) Nem fogod meglépni? Akkor veszteni fogsz. Ha meg megléped, akkor mi lesz, mégy nevelőintézetbe, vagy börtönbe a szüleid? Csak ez a két megoldás van, vagy "fejben" előre feladod és jól elkalapálnak, vagy nagy bajt csinálsz. Szerintem nem kellene kiállnod, én a helyedben azt tenném, hogy ezt elmondanám ezt a fiúnak, aztán ha nem érti meg szólnék a mesteremnek, hogy szóljon már oda a másik mesternek, hogy van itt valaki, aki nem bír az erejével.
Te még nem vagy kung-fus, a másik meg még nem karatés. Ha kung-fus lennél nem tudna ilyen dolgokkal felhúzni, ha ő meg igazi karatés lenne, akkor meg nem kötözködne. Ezért úgy gondolom egyikőtök sem érte még el azt a szintet, hogy kung-fusnak, vagy karatésnek nevezze magát, ezért ebből jó nem sülhet ki.
"A Wing Tsun csak akkor működik, ha a tanultakat félelem nélkül meg mered lépni. És mit fogsz csinálni (ha utcán mérkőztök) ha kijön egy kézélcsapás a nyakra, vagy szemkiszúrás, vagy kéztörés stb. (A WT folyamatosan gyenge, illetve élet elleni pontokat támad) Nem fogod meglépni? Akkor veszteni fogsz. Ha meg megléped, akkor mi lesz, mégy nevelőintézetbe, vagy börtönbe a szüleid?"
Jaj jaj, azért ekkora túlzásokba ne essünk már. A WT eleve nem működik a gyakorlatban, ahogy a karate sem, mind a kettő életszerűtlen varázslás. Megmondom mikor működik a karate, ha kimész Okinawa-ba 20 évre és ott egy bentlakásos dojo-ban edzel heti 6 alkalommal, naponta kétszer, délelőtt két órát, majd délután/este 2 órát.
Wing Tsun ugyanez, kimész 20 évre Hongkongba egy kínai mestertől tanulni.
Itthon a Futrinka utca 12/B-e lejárhatsz a "Sifu" vagy "Sensei" Kovács Jóskához 10 évig heti 2-3x edzésre 10-15 évig is a kitűzőkért vagy a színes övekért levegőt hajlítani, szart sem fog érni. 2-3 éve bokszoló/birkózó/BJJ-zó/thaiboxoló...stb. is felfogja veled törölni a padlót, igen könnyen. Ez az igazság. Európában a távol-keleti harcművészetek 90%-val ki lehet törölni a feneket. Mozgásművészet és hagyományőrzés ez, nem bunyó.
*Kovács Jóskához heti 2-3x edzésre 10-15 évig is
(Elnézést elgépeltem)
" ha kijön egy kézélcsapás a nyakra, vagy szemkiszúrás, vagy kéztörés stb. (A WT folyamatosan gyenge, illetve élet elleni pontokat támad) Nem fogod meglépni? Akkor veszteni fogsz."
1. nem fog kijönni és nem tudja megcsinálni. Hát egy kölyökről van szó, még WT mestertől sem venném biztosra, hogy tényleg eltalálná RENDESEN a kiszemelt célpontot, felületet, nemhogy egy kölyöktől.
2. Azt csinálják ha valamiért megsérül egyikük, bár ez focimeccsen is előfordulhatna mert ha játékos akkor megbotolhat a labdában, ha meg néző akkor a szemébe köphetik a szotyihéjat.. azt csinálják, hogy KÜZDŐSPORTOLTAK. És abban elvileg lehetnek sérülések, nincs is olyan hogy sose csúszik be semmi.
Olyan törvény meg tudtommal nem létezik, hogy ne lehetne sportolni mondjuk szinte akárhol. Ők küzdősportot játszanak, hát van ilyen, nem az lesz a bajuk ha megsérülnek, hanem hogy.. hanem hogy elvileg harcművészetet gyakorolnak, mégis az előző válaszolónak 100%-ig igaza van sajnos, na ez az igazi baj.
Az, hogy bunyóznak egymással az utcán nem számít küzdősportolásnak. A törvény ezt bünteti.
Kérdező neked meg üzenem, hogy 110%, hogy szét fognak verni téged. Hol élsz? A tündérmesékbe, hogy szerinted nem fognak a haverjai jönni? Bocs, a lovagmesékben se nagyon voltak ilyen fair küzdelmek, így nálatok meg fizikai képtelenség lesz. Alapból azért kötekedik veled, mivel a haverjainak ezzel akar imponálni. Mert lefogadom sose volt egyedül mikor kötekedett veled.
Ha már szétvernek legalább annyit tegyél majd meg, hogy jelented (főleg, ha suli területén vernek meg), így kicsapják őket, és hát várnak rájuk a túlélő iskolák, ahol késsel fog rohangálni az összes osztálytársuk. Ott tudja majd meg igazán mit ér a karatéja.
Hát ha egy wing tsunos és egy kyo-s összeverekedne, nem tudom, hogy kigyőzne. Azért egy 55 kilós mindössze 3 éve kyokushinozó kis vakarcs, azért nem nagy erőt képvisel. Se rúgni nem tud, se ütni, és fekete övesként sem fog tudni nagyon. Kyo közel ugyanakkora kamu fos, mint a WT. Mondjuk a karatésok legalább tényleg erősítenek is, nem úgy mint a mókusboxolók. Egyik bénább, mint a másik. Egy szerencséd van kérdező, még hozzá az hogy karatés az "ellenfeled" (igazából mindegy is lenne, hogy shotokan, kyo vagy más karate). Ha bokszoló, judózó, thai boxoló lenne, akkor kajak zéró esélyed lenne.
Szerintem hagyd a fenébe! Vagy ha nagyon akarsz bunyózni, akkor menj le az ő karate edzésére és sparringon adj neki (kicsit szabálytalankodsz). Égesd be a többi karatés haverja előtt. Mondjuk azért ne vidd túlzásba, mert az edzője kizavarhat onnan. Utána pedig hívd le a kis "30 kiló vasággyal" osztálytársadat a ti wing tsun edzésetekre, bizonyítson ő ott.
Én is csináltam már anno hasonlót, a velem szemtelenkedő csávó judo edzésére elmentem, ott ő engem beépített a szőnyegbe, elég csúnyán elkapta a nyakamat. (Én thai boxolok amúgy).
Utána ő is lejött a mi thai box edzésünkre, én pedig ott szarrá rúgtam a combjait.
Ne félj másnaptól már nem piszkáltuk egymást soha többet, nem lettünk spanok, de nem volt többé oda-vissza beszólogatás és b*szogatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!