Kézitusa edzésre meddig kellene járnom, hogy utcán megtudjam magam védeni?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 13. 21:29
1/2 anonim válasza:
2-4 év nem árt, az alatt már lesz rutinod (heti 2 edzéssel).
Ha heti 4x tudnál edzeni 2 órákat akkor 1-2 év alatt is egész jó képességeket lehet kialakítani. Nem tudom mennyit tudnál edzeni.
Természetesen az a 'minimum' szint, hogy ellentámadsz aztán elfutsz, az elérhető.. de jobb készségekhez, képességekhez mindig hosszabb évek kellenek.. bár maga az utcai önvédelem, jó képzés mellett nem igényel valami hatalmas nagy tudást, így tanulható is. Bár nem árt ha minél nagyobb tudása van az embernek, egy kézitusa edzés jó mozgás is, úgymond 'sportnak' szerintem lehet éveken át tanulni, legalább tényleg hasznos.
2/2 anonim válasza:
igazából erre nincs válasz, összesen 10-11 év Judo-s multam van, nálam sokkal erôsebb ellenfelektõl sem riadok meg, de ha utcán belémköt egy törpe cingár cigó, a pulzusom az egekbe szökik, elnehezednek a karjaim, lábaim, alig kapok levegõt stb stb... meg kell hagyni, ilyenkor van egy pont, ahol szakad nálam a cérna, de olyankor meg nem vagyok felelõsségtudatomnál, az sem jó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!