A nagy magasságkülönbséget ki lehet küszöbölni bunyónál?
Igen, csak tudni kell, hogy fordítsa előnyére a magasságát. A magasabb embereket általában könnyebb kibillenteni az egyensúlyukból, és az ütéseik lassabbak (nagyobb utat jár be pl egy horog), viszont erősebbek is! Egy rúgás azonban a térd lágy részére (hátsó rész) mindenkit térdre kényszerít. Utána lehet fejre támadni.
Bob Sappet is meg tudta verni Kunkli Tivadar, pedig hatalmas volt a méretbeli különbség. Természetesen nem harcedzett, laikus embernél, vagy 2 azonos tudással rendelkező embernél nagy-nagyon (!!!) sokat számít a magasság és a súly!
Na meg ha a feketeöves 70 kg-os 170 magas BJJ-s benyel egy pofont egy 120 kilós 190 magas delikvenstől, az kellemetlen. És nem az osztónak.
csak szólok, a Sapp-Kunkli meccs egy hatalmas kamu cirkuszimutatvány volt. Az ürge padlózik bárkinek, csak fizessék ki neki a lét. A kunkli meccs elötti napon Bécsben volt fellépése, amit egy perc után feladott. szóval azt a meccset felhozni példaként, eléd sokat elárul a hozzáértésről.
a bunyó sorsát sokminden eldöntheti, számít a testméret, a technikai tudás, a taktika, a fizikai állapot. ha ez utóbbi háromból nagyobb előnye van egy kisebb termetű harcosnak, győzhet. de ritka, hogy sikerül, mert a nagydarab embernek is lehet jó technikája, taktikája(pl kihasználja a méretbeli különbségét), kardiója.
szal max olyan esetben lehetséges, ha a kisebb csóka komoly KS tudással rendelkezik, a nagy meg semmilyennel.
Igen, egy vipera nagyon könnyen átbillenti az esélyeket.
De ha az alacsonyabb ember képzett, akkor adott esetben nem kell több mint 2 másodperc és úgy földbe építheti a magasabb embert, hogy annak az arca és a beton között kovalens kötés jön létre.
Ennyi idő sem kell tökön rúgni vagy ütni valakit.
Tehát sosem a magasság volt a mérvadó, sokkal inkább a hozzáállás és a képzettség.
Szabályozott esetekben már többet számít a méret, teszem azt a lágyék támadását és a dobásokat kizárják, már nem ér semmit amiket írtam.
Ha már vipera van a kezében minek boxer? :D
Egyébként egy sima kapszaicin sprével is elég lefújni, és akkor még a csontjait sem kell széttörni mégis kiszolgáltatottá válik.
Jó, nyilván én is igazi fegyver párti vagyok inkább, de milyen istenes dolog már picit humánusnak lenni.
Na szedjük össze akkor mik kellenek a biztonságért. Szerintem golyós pisztoly ne legyen csak gázriasztó.
Ha meg vipera van akkor nem kell kisbicska, mehet a medveölő is. Rejtett késnek a csalipenge mellé persze hasznos a kicsi is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!