21 évesen nőként késő elkezdeni a thai boxot akár hobbi szinten, akár versenyszerűen?
"Csak úgy mondom, hogy ebben a sportban nőket nőkkel eresztenek össze"
Ismerem az állatviadalokat. Bocsánat hogy 'klikkesedem' miatt (eltérő véleményünk miatt nem létező csoportokba kerülünk, mert folytatom ezt a .. "vitát") de eléggé nevetséges amit írtál.
Egy nő, akit az emberek kevésbé kedves és kulturált csoportja pusztán csak megerőszakolna és megkínozna.. olyan bunyóra készül edzésként, amivel más nőket ALACSONY HATÉKONYSÁGGAL de legyőzhet. Tehát még a győzelem sem biztos, mert puszta izomerőből és primitív technikából próbál győzni és erre gyakorol nagyon sokat ahelyett hogy olyan taktikai és technikai képzést követne amivel FEJLŐDNE IS, de nem csak látszólag hanem érdemlegesen is.
Én tisztelem azért a küzdősportokat, a küzdősportoló nőket különösen (azért sok képességük csiszolódik ilyen edzés során, meg hasonlítsuk össze őket a fitnesz csajokkal, vagy a flabelos-zumba csajokkal, hát vitán felül áll a minőségi különbség, oké) de aki már tudja hogy szereti a közelharcot, az miért nem tanul olyan helyen, ahol győzni tudják megtanítani?
Mert az hogy thaiboxon majd vagy át tudják ütni a kettős fedezékét vagy nem, az minden csak nem tudatos, hatékony védelem egy küzdelemben. És erre az a válasz, hogy nők ellen fog küzdeni és ők úgysem ütnek nagyot.
Persze, majd én is elmegyek karatézni egyet, mert mondjuk ott már semmit nem tudnék tanulni, de minek is akarnék erősebb lenni mint most, hiszen ringben, kesztyűben úgy sem ütnek annyira nagyot (100 kiló alatti súlycsoportban mondjuk) akkor már tök mindegy mit csinálok, jóvan így.
Én meg egész fővárosban megkerestem azt hogy mit is akarok gyakorolni ahhoz hogy tényleg értelme legyen annak amit csinálok. Az én hozzáállásom a rossz, ezt nem tagadom. :D
Igaz amit mondasz, de nem értem miért ragaszkodsz ahhoz, hogy a nők nem tudnak úgyse megtanulni magas szinten thai boxolni. Azt megértem, hogy egy nőnek te ezt értelmetlen sportnak találod, mert egy nőnek az izomerejét inkább jó techikával kéne pótolni, ami szerinted ebben a sportban nincs meg.
De ez.. Ez hogy a nők NEM TUDNAK jól megtanulni egy ilyen küzdősportot, akkora baromság, hogy még kivesézni is fölösleges.
Ugyan miért nem? A thaibox pont nem egy olyan sport, ahol az erősebb fog nyerni, pont hogy az, aki akrobatikusabb, jobban rúg (nem feltétlenül erőset), vagy jobban érzi a ritmusát a meccsnek. És ebben nem jók a nők?
Kicsit én is barbár sportnak tartom, de csak a könyök használat miatt.
De én kitartok a véleményem mellett, hogy igenis egy nőnek szerintem magának kell eldöntenie, hogy ezt akarja, vagy sem, és hogy nincs olyan, hogy egy sport nem való az egyik nemnek, de a másiknak igen ( bár szerinted ez a sport senkinek sem való, de hát ez a te véleményed)
"magas szinten thiaboxolni"
paradoxon?
"Eleve nőkhöz kombatív (közelharc célú) mozgásként az aikido és a taichi azok amik feküdnének. És akkor nyomják a kick- meg thaiboxot."
Aikido meg Taiji? XDD
Ez bedrogozott vagy mi a baja gecc?
Aikido:
Filozófia: 80%
Karráncigálás: 15%
Övek gyűjtése: 5%
Taichi:
Mutogatás a levegőben: 100%
Aki azt mondja Muay Thai "Thaibox"-olni akar az nem arra kíváncsi, hogy milyen az Aikido meg a Taichi. Más részről én sose fizetnék azért, hogy egy kopasz, szakállas ürge okoskodását hallgassam az Univerzum erejéről meg a harmóniáról. A japán harcművészetek szarok, kivéve a Judo-t mert azt a zsaruk is tanulják. Akkor ajánlottad volna neki ezt, de mindegy mert ő Muay Thai-ozni szeretne. Tehát az Aikido karráncigálás meg filozófia. Hozzáteszem hogy aki filozófiáét akar tanulni az vegye meg a Tao Te King-et, nem kell ahhoz Aikido könyörgöm. ^^ A Taichi-val meg mit kezdjen? Mutogasson a levegőben fehér ruhába öltözve? Úgy nézne ki távolról mint egy elmebajos szociális gondozó.
Mint ahogy a kérdésében is állt, megfordult a fejében hogy ő versenyszerűen csinálná akár. A Muay Thai jó mert bunyózni kell benne. Lehet ő szeret bunyózni vagy szeretne. A Taichi-ban lehet ilyet? Nem! Ott csak mutogatni lehet a levegőben. Nincs benne normális bunyó se semmi.
A nők nem értenek a boxhoz csak annyit, hogy múltkor volt egy boxoló csaj a tévében egy dokumentumfilmben. A csaj sokkal gyorsabban és sokkal erősebbet tudott ütni mint Mike Tyson. ;) Thaiföldön volt olyan mérkőzés ahol a csaj leverte a fiút simán. :D
Úgyhogy a nők nem értenek hozzá dumát el lehet hagyni.
Tysont azért kétlem :D Azt láttam, mikor egy hasonló magasságú és súlyú férfi bokszolónál nagyobbat ütött egy bokszoló nő (Sports Science: Hits like a Girl - Youtube-on fenn van), de ott a nő egyrészt magasabb szinten művelte a sportot, másrészt az ütéstechnikája is erőteljesebb volt (lendületből ütötte meg a mérőeszközt és horgot ütött, nem egyenest, mint a srác + a kesztyűje is kisebb volt).
A taichi és az aikido meg szép művészeti ág, de önvédelemre alkalmatlanok (25 év gyakorlás után esetleg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!