21 évesen nőként késő elkezdeni a thai boxot akár hobbi szinten, akár versenyszerűen?
Látszik, hogy egy női küzdelmet nem láttál, se thai boxban, se másban. Elképesztő, ahogy a nőkre tekintesz.
A nőnek nem való a küzdelem, a nőnek a jóga, a zumba és a sütés való, hiszen "törékenyek". Valószínűleg aki már 21 éves, és eljutott arra a szintre, hogy elkezdjen egy ilyen küzdősportot, az nem egy törékeny kis hercegnőcske.
Felteszem, a kérdezőnk nem hülye, tudja mi az a thai box, és tudja, hogy egy elég kemény sport. Lehet, hogy ezt akarja csinálni, mert nem ahhoz lenne kedve, hogy a ugráljon egy istentudja milyen fitness eddzésen, hanem hogy megmérettesse magát másokkal.
Ez meg mi, hogy "elég ha egy nőnek mellé ütök, attól is elesik, nemhogy ha telibe kapja"? Te mi a retekről beszélsz ember? Fogadok, eddig csak balett közvetítést láttál, mert egyedül akkor lesz az embernek ilyen idióta felfogása.Meg hogy szar lesz a kitérése, az ütése?
Szerintem ezekkel a mondatokkal a saját hozzá nem értésedet mutatod, mert ezek olyan szinten abszurd kifejezések, hogy még cáfolni sem érdemes.
Egy nő thaibox technikákkal sosem lesz erős. Egy 90-100 kilós férfi lehet így erős, egy minden nap kő keményen edző thai férfi a maga 60-70 kilójával IS lehet erős ezzel a mozgással, de egy nőnek nem való.
Magyarországon a thaibox szórakozásnak, keménykedésnek elmegy, ez tény. De most mondja valaki, hogy a nőknek nem komolyabb önvédelmet és lágyabb mozgást kellene választaniuk.. Mondjuk felőlem bárki bármit csinálhat, csak nem értem miért nem gondolják ezt át.
Férfiak sem érnek sokat a thaibox-szal. Ki kell egészíteni ökölvívással, birkózással MINIMUM.
Akkor meg miért ezt gyakorolják?
És többedszerre leírom: egy férfi erejével járható taktika a kő kemény (bár nem különösebben kifinomult) TB harcmodor, de egy nőt, akit bizony elsodor egy közepes méretű pofon, kitérni és alkalmazkodni kell megtanítani.
Ez olyan mintha az egérke nem elfutna a macska elől hanem neki ugrana.. már-már komikus helyzet :)
Ezért kell(ene) nőknek aikígyózni, systemázni. Én azt vallom, hogy ezek férfiaknak is hatékonyabb utak, de férfiak esetében még járhatóak a kemény utak is, hiszen nem dőlnek ki egy találattól, van értelme a puszta erejükre számítani. Ellenben a nőkkel.
Egészségesebb és bármely normális értékrend szempontjából jobb mintha nem csinálna semmit, vagy mondjuk 'flabizna'.
Ennek ellenkezőjét én sem állítottam.
Igaz, nem mindenki akar magából gyilkológépet faragni.
Mond már meg, miért csináljon más sportot? Mert neked nem tetszik? Mert szerinted nem lesz olyan erős mint egy férfi?
Menny már ezekkel a gyökérségekkel. Ha ő evvel a sporttal akar fitt, és egészséges maradni, akkor legyen evvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!