Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mi a különbség a sima box és...

Mi a különbség a sima box és a Kick-box között? 14/L

Figyelt kérdés
anya sima boxra nem akar engedni, csak a kick boxot engedi meg... de nem értem h miért..
2014. márc. 9. 14:07
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Box - csak ütések

Kickbox - rúgások és ütések

2014. márc. 9. 14:16
 2/19 anonim ***** válasza:

jah,röviden ennyi.

annyi a különbség,hogy a rúgásnak kb 3x os az ereje,mint az ütésnek.

viszont kickboxban van light és semi contact,vagyis félerejű pontozásos küzdelem,ökölvívásban meg csak tiszta erő küzdelem van versenyen.

2014. márc. 9. 15:06
 3/19 anonim ***** válasza:

Kickbox gyakorlatilag fitness, vicc Magyarországon, tehát divatos de értelmetlen.

Sima boxon pedig legalább tanulgatnál ütni.

Azt egyébként nem értem, hogy egy anya miért kickboxra küldené a lányát, potenciálisan jó harcművészetek helyett. De nem is kell mindent értenem. Viszont boxolni menj, ezzel sokat tanulnál, előnyödre válna.

2014. márc. 9. 17:09
 4/19 anonim ***** válasza:

Egyébként a boksz az tényleg durvább és keményebb, mint a kick-box. Hiába jönnek a tipikus gyökér dumával, hogy " a kick-box jobb mert ott nem csak ütnek hanem rúgnak is". És? Egy ökölvívó csak kézzel jobb, mint egy kick-boxoló kézzel-lábbal.

Láttam már küzdősportoló csajokat, 5 éve kick-boxoló csajt olyan másik csaj agyalta meg aki kb. 2 éve bokszolt.

Ma már ebben az országban a kick-box egy poén! Azok a mai kick-boxolók akik a 80-90-es években űzték ezt a sportot azok kemények voltak (és azok ma is persze). Akkor még egy bokszolónak kellett tartani egy kick-boxolótól, mert a kick-box majdnem egy szinten volt egy savate-val. De ma mi van? Változtak a szabályok, ráadásul a annyira népszerű lett a csajok körében, hogy piszkosul felhígult az oktatása. Ma egy kick-boxoló senkinek sem ellenfél. Nálunk bokszedzésen is verjük őket szanaszét, szabad sparringon is hiába rugdosnak azzal sem sokra mennek. Ökölvívásban a jó lábmunkának köszönhetően, az ütőtáv majdnem annyi, mint kick-boxban a rúgótáv. Mivel sok kick-boxoló jár párhuzamosan ökölvívásra vagy thai boxra, ez az egyik bizonyíték, hogy önmagában a kick-box kakit sem ér. Annyi mint egy vacak ippon kumite-s sportkarate.

Egy keményebb bokszoló csaj még egy vele azonos súlycsoportú kick-boxoló fiút is keményen meg tud izzasztani, nemhogy egy kick-boxoló lányt.

Anyukád azért nem enged bokszra Kérdező, mert a boksz tényleg keményebb, a kick-boxon pedig manapság sok a lány amúgy is. Nekem mindegy, hogyan döntesz, de előre szólok, a kick-box nem alkalmas önvédelemre, egy férfi sem tudná magát megvédeni vele, nemhogy egy nő. A boksz sem a legjobb önvédelemre, de utcán mégis többet ér.

2014. márc. 9. 18:33
 5/19 aikiboxer ***** válasza:
A szülők azért nem engedik a bokszot, mert a TV-ben csak a kiütésre meg vérre menő profi bokszot látják, és senki nem szeretné a kislánya arcát kirojtoztatni vagy az elfekvőben a lobotómiások között látogatni. Az emberek nem tudják, hogy az olimpiai (= amatőr) boksz sokkal lazább, fejvédőben és pontozásra megy, és nem megy szét az agyad sem.
2014. márc. 9. 21:02
 6/19 anonim ***** válasza:
Én 7 éve kickboxolok ( pontosabban thai-box.. majdnem ugyanaz a kettő.. ) mégis jobbnak tartom.. szerintem nevetséges, hogyha egy kickboxos nem tud megverni egy ugyanolyan szinten lévő boxolót.. először szétszedi a boxoló lábat ( tehát rúgja a külső/belső combját.. majd a boka felett picivel.. ) utána a boxoló már állni nem fog a lábán.. hogyha pedig nagyon beakar jönni boxolni, jöjjön, amúgy is vagy halántékon könyökölöm vagy távol tartom taposó rúgással... esetleg oldalsóval, hogyha látványosan akarom.. tehát.. lehet, hogy alföldön meg pesten vicc ez a sport, de más felé ( Mo.-n belül ) eléggé megy...
2014. márc. 10. 00:04
 7/19 anonim ***** válasza:
6os vagyok, és azt még hozzá tenném, hogy én fiú vagyok
2014. márc. 10. 00:07
 8/19 aikiboxer ***** válasza:

Nálunk edz néha bokszon egy nagyon profi thai box edző és sokszoros magyar bajnok, tőle tudom, hogy egy sima bokszoló lazán végigveri az egész thai box termet. Ő is azért jár bokszolni, mert az itt szerzett többlettel nyeri a versenyeit.

Thai boxos haveromtól pedig tudom, hogy náluk (XIV. kerület azt hiszem) thai boxon külön (rendes) bokszedző is van, aki rendes bokszedzést tart nekik. Pont ugyanezek miatt.

Szóval lehet álmodozni, hogy te kinek rúgod szét a combját, a valóság néha egészen fura meglepetéseket tartogat.

2014. márc. 10. 03:24
 9/19 anonim ***** válasza:

Van némi különbség az elv (elvileg gyakorlok rúgni, elvileg tudok rúgni, elvileg tudok könyökölni) és a gyakorlat között - egy képzett, jó reflexekkel és készségekkel bíró mozgó ellenfél eltalálása mielőtt ő üt ki. Maga a küzdelem már a gyakorlat.. és soha sem követi egyértelműen az elvet.

Szerintem azért, mert jól rúgni nehezebb megtanulni mint jól ütni. Ezért dominálnak sokszor a jól ütők az ütő-rúgókon, de ez csak hipotézis.

2014. márc. 10. 08:28
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

"Én 7 éve kickboxolok ( pontosabban thai-box.. majdnem ugyanaz a kettő.. ) mégis jobbnak tartom.. szerintem nevetséges, hogyha egy kickboxos nem tud megverni egy ugyanolyan szinten lévő boxolót.. először szétszedi a boxoló lábat ( tehát rúgja a külső/belső combját.. majd a boka felett picivel.. ) utána a boxoló már állni nem fog a lábán.. hogyha pedig nagyon beakar jönni boxolni, jöjjön, amúgy is vagy halántékon könyökölöm vagy távol tartom taposó rúgással... esetleg oldalsóval, hogyha látványosan akarom.. tehát.. lehet, hogy alföldön meg pesten vicc ez a sport, de más felé ( Mo.-n belül ) eléggé megy..."

Ez egy tömény baromság! Én ugyan csak 4 éve thai boxolok, de mellette 6 éve űzök ökölvívást is. 7 év thai boksz = 3-4 ökölvívással. Mert bokszban gyorsabban lehet fejlődni, és nem csak azért, mert az ökölvívásban kevesebb a technika, hanem mert sokkal jobb az oktatás színvonala is.

Te a büdös életbe nem fogsz halántékon könyökölni egy bokszolót. A könyökkel nehezebb célozni, lassabb, és sokkal rövidebb a hatótávja. A thai boxban lábmunka gyakorlatilag nincsen, csak sétálgatnak és araszolgatnak a ringben. Egy gyors lábmunkájú jól védekező, egyenes ütésekkel záporozó ökölvívót, te az életben nem fogsz halántékon csapni, pláne nem könyökkel. Amúgy nem is igazán tanítják thai box edzéseken a könyökhasználatot, mert a legtöbb versenyen tilos, az hogy megmutatja az edző, meg bokszzsákon, vagy ütőpajzsokon kicsit gyakorolgatjátok az csak egy dolog. Az nem teljes értékű tudás. Egyszer-kétszer az elején lehet, hogy rákúrsz a bokszoló combjára a sípcsontoddal egy nagyot, de egy-két combostól ők sem dőlnek ki, utána pedig elég ha jobban odafigyel a lábmunkájára, és onnantól kezdve már combost sem fogsz tudni neki rúgni. Én tahi box edzésen sparringon nem rúgok, és nem is térdelek, mivel thai boxosként ismerem az a muay thai technikákat és azoknak a mozgásrendszerét, simán CSAK ökölvívó technikákkal leiskolázok mindenkit. Van nálunk egy olyan srác is aki 5 éve taekwondózik, ő ha akar akkor csak lábbal, rúgásokkal, (ütések nélkül)hülyét csinál bárkiből. Ez nem Thaiföld, itthon nem oktatják ugyanazon a szinten a thai boxot, mint Thaiföldön. És nem is Hollandia, nálunk nem oktatják olyan szinten a kick-boxot. Jó a muay thai és kemény is, ha bokszolsz mellette. És tévedsz, nem csak Pesten és az Alföldön rosszak a kick-box edzések, én nem vagyok se pesti, se alföldi. Ahol lakok ott is gagyi a kick-box, de mindegy.

2014. márc. 10. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!