Mi a különbség a "hagyományos" karate és a sportkarate között?
Hali!
Főleg arra lennék kíváncsi, hogy a sportkaratéban is vannak övek stb. vagy ott ilyesmi nincs?
Normális válaszokat, Köszönöm!
1. Övek sportkaratéban vannak.
2. Sportkarate csak játék, nincs komoly közelharci értéke (alulmarad a küzdősportokkal szemben)
3. Igazi karate viszont erős és veszélyes, kemény dolog ez tagadhatatlan.
Le vagyok maradva vagy 30 évvel, de a sportkarate az a kick-box régi neve volt még a hőskorban.
Nem látom be, hogy a karate attól lenne kőkemény, hogy nincs benne verseny.
Meglátásom:
A karate attól kemény, hogy:
- külső stílus módszereivel a gyakorló teste tényleg fel van keményítve (nyilván az emberi test keménysége/ellenállása/szakító szilárdsága korlátos, a karate merev mentalitása viszont szinte sebezhetetlen testet feltételez, ez sokszor be is jöhet)
- aki ezt gyakorolja annak tényleg hatékony küzdő stílusa lesz, amivel szemben nehéz megállni (bár a legtöbb közelharci rendszer ezért ismeri a kitérés, elmozgás fogalmát)
- egy karatés szintén tud ütni, a boxolókhoz hasonlóan. Csak az ő öklük, kézélük, alkarjuk nem fog fájni ha csontot törnek vele. Igen, ez azért tény, és nem hátrány.
Bár én nem szívlelem a karatét, szerintem ezek miatt kemény és erős. Vannak jó technikáik, ők is tudnak nagy ütéseket bevinni (igazából megvan hozzá a mozgáskészségük, ha ennek megfelelően edzenek) és szívósak.
Azt hiszem egy késsel szemben már a szívósságnál és keménységnél többet ér a gyorsaság és az alkalmazkodó készség..
De puszta kéznél maradva a karate az azt hiszem egy nem gyenge dolog (nem hit, tudom is).
Versenykaratéban viszont elmarad még a kemény test és a jól betalált ütések is, én ezért nem tartom jónak.
Persze más egy wado típusú light/semi contact pontozós verseny, más egy kyo testütős küzdelem - ez már full contact, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!