K1! Hogyan is kell?
Én maradok a k1nél!
Köszönöm szépen a segítséget! Sajnos ennyi idöm nincs és a buszom is rosszul megy. 40 km re lakok Csabától! De heti 3 edzés megvan az épp elegendő! Otthon szoktam még edzeni satöbbi! :)
Heti 3 edzés elegendő akkor, ha tanítanak is.
Színvonaltalan edzésből heti 7 is felesleges.
Persze én nem állítok semmit.. biztos király k1 edzések vannak magyarországon.. miért is ne..
"Persze én nem állítok semmit.. biztos király k1 edzések vannak magyarországon.. miért is ne.."
A K1 edzések jók? Majd szólj ha találsz egy jót! Egy sima bóvli kick-box edzésnek felelnek meg a k1 edzések, na jó egy picit keményebbek, de csak mert van egy pici thai boxos low-kick és térdelés, de amúgy semmi extra. A taekwondóval önmagában (k1 nélkül) többre menne. Vagy ha csak simán ökölvívó edzésekre járna.
Kedves Kérdező, egy jó tanácsot adnék neked! K1 mellé pedig előbb-utóbb muszáj lesz űznöd egy másik stílust is, ha a rúgásodon akarsz javítani akkor taekwondót, ha az ütéseden akkor ökölvívást. Hiába fogsz eljárni k1-ezni teszem azt 4 évig, olyan bokszoló gyerek is bucira fog verni, aki csak másfél-2 éve bokszol. És hiába a szokásos duma hogy "k1-ben van rúgás, a bokszban pedig nincs, ők csak ütnek", akkor is ez az igazság és a tapasztalat. De nekem mindegy, te tudod. Én csak segíteni szeretnék. :)
Nagyon nem hat meg a hülyeségetek.. :D
Okoskák nem azt kérdeztem hogy mi a jó -.-
De hát Magyarország itt csak a fikázás meg : )
Pedig Kérdező jobb lenne, ha hinnél nekik. Nekem 6 évnyi ökölvívás és 4 évnyi muay thai tapasztalatom van. Ismerem a k1-es huszárokat. Hát alig-alig több egy kick-boxnál, és sokkal gyengébb a thai boxnál. Még a muay thai sem ér sokat ökölvívás nélkül. Ha nem tudsz ütni, akkor megcseszheted az egészet. K1-ez csak egy darabig utána menj le egy boksz edzésre, olyat fogsz kapni kezdőktől, hogy a fogaid körmérkőzést fognak játszani a benn maradásért. Ha meg a rúgásodon akarsz csiszolni, akkor tényleg jó a TKD. Mindössze 2 hete jársz csak k1-re, mit tudsz Te a k1-ről és úgy általánosan a küzdőrendszerekről? Egyértelműen semmit, aki kicsit is jártas a küzdősportokban az már régen rájött, hogy egy stílussal kitörölheti a fenekét. De hát persze a 13-18 éves kis kamasz takonyp*csöknek beszélhet az ember, úgy sem értik meg (tisztelet a kivételnek!). Mindenki csak kemény bunyós akar lenni, de ész nélkül kezdenek bele. És nem fikázásról van itt szó. Egyszerűen azt kellene felismerni, hogy ebben az országban a küzdőrendszerek oktatása nincsen komoly szintem, jól meg kell válogatnia az embernek, hogy mit, hol és kinél akar tanulni. Akik régebb óta benne vannak ebben a témában, azok erre már régóta rájöttek.
Kérdező Én is azt mondom, hogy a k1 mellé tanulj még valami mást is. Hidd el nem fogod megbánni! Sőt a hasznodra lesz!
"A kérdező kommentje:
Nagyon nem hat meg a hülyeségetek.. :D
Okoskák nem azt kérdeztem hogy mi a jó -.-
De hát Magyarország itt csak a fikázás meg : )"
Figyelj, végigolvastam az összes kommentet(uj hozzaszolo vagyok). Én úgy látom hogy az összes válaszadó normalis minőségben valaszolt, nem 'fikázott' senki.
És valószínüleg jóval tapasztaltabbak is nálad.
Én annyit szeretnék hozzáfűzni a dolgokoz, hogy talán nem is az a legfontosabb melyik sportból tanulod meg a kéz/lábteknikát (nyilván számít). Hanem hogy az Adott edző, edzés milyen színvonalú. Menj le a KSI vagy a VASAS ökölvívó szakosztályára, csak kukkancs be. Meglátod hogy mennyivel magasabb színvonalú oktatás zajlik ott, mint egy random falusi "mma" "k1" "edzésen".
(azert az Ökölvívást emeltem ki konkrét példaként, mert mert ezekről a termekről vannak személyes tapasztalataim).
Mindent egybevéve, ez egy jó út amit elkezdtél, sportolj, szeresd, idővel ha komolyabban akarod csinálni, úgyis lépni fogsz ennek érdekében ;)
Hajra!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!