Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Box, mint utcai önvédelem?

Box, mint utcai önvédelem?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok, ha diszkóba vagy akárhol megtámadnak, egy év után le fogom tudni győzni az ellenfelet, ha ugyan annyi idő, mint én ugyan olyan erős ő nem jár semmi küzdősportra... Lényegébe arra vagyok kíváncsi, ha megtámadnak, akkor a boxal meg fogom tudni védeni magamat?

Ja és pl.: egy év boxolok...

2009. dec. 8. 19:13
1 2
 11/18 anonim válasza:
50%

baromság amit eddig írtak ..

nem kell időt hagyni hogy rádrugjanak ..

boxolók ütik a kegnagyobbat megcsapod egyszer kitörik pár foga jobbesetben vagy az egész arcát ösze töröd rosszabb esetbe .

látatok ti már egyátalán boxolót verekedni 1 ütés és kész annyi volt

persze az se mind egy milyen szinten vagy ....ne balhéz csak ha muszáj ....

én is boxolok na csá

2010. júl. 21. 00:38
 12/18 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem a támadó jellegű harci stílusok útcára nem minden esetben a legcélszerübbek. látványosabb,pörgősebb,zúzósabb,jobban lehet vele feszíteni,én is évekig thaiboxoztam,de utcán csak csibészbunyós suttyók meg hasonló kaliberű egyének ellen hatékony.Ha az ellenfél jobban képzett,gyorsabb,akkor ott már lehetnek bajok,illetve ha az ellenfél profi önvédelmis képzésben részesült,akkor gyakorlatilag hatástalan is lehet,mert az önvédelmisek direkt erre vannak ráálva. Önvédelmis technikák kimondottan arra valók,hogy útcán ki lehet velók húzatni a dolgot szerintem. Amaz az adrenalinfüggőknek való, önvédelem meg azokank akik biztosra akarnak menni. Önvédelmis jellegüt nehezebb elsajátítani szerintem, mert komplikáltabb technikák vannak benne,meg több reflexet igényel szerintem.
2010. szept. 18. 05:05
 13/18 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom amit az utolsó. Az ilyen ökölvívás (boksz), kick-box, muay thai box, brazil jiu-jitsu, karate, teakwondo, birkózás, judo inkább ringbe/ketrecbe (pl.: MMA vagy K1) sport meccseken jó, ahol szabályok vannak. Akik az előbb felsorolt küzdősportokban jó, lehet, hogy egy suttyó csóró nagyszájú roma gyerek ellen jó, de egy komolyabb ellenfél ellen aki, mondjuk utcai rablásból fosztogatásból él meg, és mondjuk késsel van vagy bandában van(nak), ezek ellen ez édes kevés, utcán teljesen más a szituáció, mint egy thai boksz vagy akármilyen más küzdősport edzésen (edzéseken lehet, hogy sikerül megcsinálnod az adott technikát, mert ott olyan ruhában vagy, van bokszkesztyű, fogvédő, lágyékvédő, tatami, van nyújtás, bemelegítés alaptechnikák átismétlése ...stb. De ez csak "labor" körülmény, utcán utcai ruhában, kabátban, cipőben, kutyasz@ros pocsolyákkal teli betonon teljesen másképp megy), mert itt nincsenek szabályok. A boksz az egyik legrosszabb utcai önvédelem. Amúgy pedig a küzdősportot ne keverjük az önvédelemmel! Boksz edzésen megtanulsz jól ütni ez oké. Boksz edzéseken hozzá szoksz a kesztyűhöz, na meg ahhoz, hogy te is és az ellenfeled is csak a kezét használhatja. Na meg a bokszkesztyűvel eleve könnyebb eltalálni az ellenfelet, hiszen nagyobb a célfelület. De utcán kesztyű nélkül rosszul fogod felmérni a távolságot, ráadásul az ellenfeled nem csak a kezét fogja használni. Hiába vagy európa-bajnok bokszoló, ha acélbetétes bakanccsal szétrúgja a sípcsontodat vagy van nála kés, vipera ...stb. Sőt az is elég ha földhöz vág, majd miközben fekszel a földön fejbe rúg. Bár utcán az sem ér túl sokat, hogy tudsz rúgni, mert mondjuk karatéztál. Farmerban, kabátban úgysem tudsz köríves fejrúgást csinálni, csak karate nadrágban, na meg úgy hogy előtte nyújtottál lábra. Amúgy utcán az ilyen mawashi keri, mae keri, teljesen fölösleges és használhatatlan, térdelni ugyan lehet utcai ruhában, de már lassabban és kényelmetlenebbül. Legjobb önvédelem utcára? Valami fegyver + futás.
2010. szept. 19. 17:10
 14/18 dilooo válasza:

hát igen az első válaszadó mond valamit mert a boxban gyorsnak kell lenni szinte tudnod kell hogy mit fog csinálni az ellenfél, és ha keményeket zubogtatsz és ráadásul a védelmed is erős akkor jöhet ide mindenféle modern harcművész mert bizony ez embertől is függ!!!

jah és az utolsóé egy nagy baromság meg még egy jópár(N)

2010. szept. 29. 10:55
 15/18 anonim ***** válasza:
25%

Hát inkább az a baromság amit te mondasz! XD Boksz utcán?! Tudod mennyit ér? Nagy falhoz vert lóf*sz karikára vágva! Utcán nincsenek szabályok, az ökölvívás pedig csak egy sport! Még egy nagyobb termetű amerikai focista is úgy szétkúr egy bokszolót, mint kézigránát a fabódét. Ha bokszolsz és utcán akarod tesztelni éles szituban, akkor halott vagy. Hiába a kettős fedezék, meg a jobb horog és bal egyenes, ha valaki viperával odaküld egyet a térdkalácsodnak akkor annyi. De nem is kell vipera, ha többen vannak (nem kell ide 40 tagú klán, 2-3 ember bőven elég) elég ha az egyik hátulról elkapja a nyakadat vagy földhöz ver és a többi pedig jól szétrugdossa a fejedet. Felejtsétek el, hogy ha eljártok box edzésre, akkor majd gyorsabbak lesztek és akkor majd kiütitek. Persze :D Bla, bla... hülye duma, nem lesztek ti Tyson-ok. Lehet, hogy nyersz egy két megyei bajnokságot. És akkor mi van? A feléd jövő kést (amivel éppen leakarnak bökni) rohadtul nem fogja érdekelni, hogy hány bokszmeccset nyertél. Az utcát és a ringet ne keverjük! A boksz a legeslegrosszabb erre, akkor inkább krav maga vagy defendo, mert ott legalább tényleg rámennek az igazi önvédelemre. De a krav maga sem egy életbiztosítás, csak valamivel növelted az esélyeidet. Ha bokszolsz arra jó, hogy suliba 1-2 nagypofájú kötekedő osztálytársadnak lekeverj pár pofont egy osztályfőnöki figyelmeztetőért. :)

De mondjuk utcán már nem. Ha Erdei Zsoltot teljes box felszerelésben beküldenénk a 8. kerületbe hogy mutassa meg mit tud, úgy fél-1 óra múlva hozhatnánk is ki onnan, majd vihetnénk is egyből kórházba súlyos sérülésekkel. Ennyi.

2010. szept. 29. 11:35
 16/18 Cirmos kandúr válasza:
a küzdősportokban nem az számít ki mit tud, hanem ki a gyorsabb és ki tud nagyobbat ütni, én is boxolok igaz régen kung-fuztam meg karatéztam de azok inkább lábra mennek ezért boxolok:D
2010. okt. 21. 16:24
 17/18 anonim ***** válasza:

Sok okosság jött itt idő közben. Le tudja mindenki szűrni hogy mi a jó és a rossz oldala a boxnak.

Én is azt a pártot fogom, hogy az aikido meg a hasonló ágazatok a leg hatékonyabbak arra hogy meg tudd védeni magad az utcán, mivel annál a támadás kivédésére, ellenfél blokkolására készülsz. Ez a sport kimondottan az önvédelemről szól, a box meg ugye egy teljesen más kategória... :))

A legnagyobb tanulság hogy kerülni kell a bajt, azzal tudod a legjobban megvédeni magad az utcán. Vagy járj atlétikázni, fussál sokat és akkor még elkapni sem tudnak! :))

A box nagy önbizalmat ad sajnos és sokan azt hiszik hogy azért mert lejárnak 1-2 hónapja edzésre bárkit lenyomnak. Na az ilyeneket szokták rongyosra verni :) Meg persze a box az utcán amúgy sem életszerű, mivel ott nincsenek szabályok (ahogy valaki írta is), ott az nyer aki állva marad, mind1 hogy milyen módon.

2010. okt. 30. 13:28
 18/18 anonim válasza:

Hát itt nem úgy néz ki , hogy a box "Nagy falhoz vert ló*sz karikára vágva"

https://www.youtube.com/watch?v=NzD14j-oCH8

2016. febr. 14. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!