Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Box, mint utcai önvédelem?

Box, mint utcai önvédelem?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok, ha diszkóba vagy akárhol megtámadnak, egy év után le fogom tudni győzni az ellenfelet, ha ugyan annyi idő, mint én ugyan olyan erős ő nem jár semmi küzdősportra... Lényegébe arra vagyok kíváncsi, ha megtámadnak, akkor a boxal meg fogom tudni védeni magamat?

Ja és pl.: egy év boxolok...

2009. dec. 8. 19:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt így nem lehetne behatárolni.

Inkább úgy fogalmazok, hogy nagyobb az esélye hogy meg tudod védeni magad mint ha nem űznél semmi közdősportot..

De sose tudhatod kivel kerülsz szembe. Nekem egyik ismerősömet (aki 6 éve boxol) össze vissza verte egy nála sokkal kisebb srác :) Ő valami Judos lehetett, mert elég hamar földre küldte a srácot és ott is kapott rendesen.

Szóval a box nem véd meg semmitől!

2009. dec. 8. 20:13
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha diszkóban megtámad, és részeg, akkor könnyebben leütöd. Egyébként a box elég szabályozott sport, de ha valaki megtámad az nem fogja azokat a szabályokat betartani.(pl boxban nem rúgnak, nincs földharc, nem csavarják ki a másik kezét..)

Remélem, értitek mire célzok.

2009. dec. 8. 20:40
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
én boxoltam, de váltottam is, mert a box egyszerű sport, nem önvédelmi technika.. Azóta thaiboxolok, ami egy fokkal jobban használható önvédelemre, de még mindig "csak" sport. Viszont ennek ellenére én maradok ennél, mert imádom :) Az ilyen krav maga, defendo meg hasonlók mennek rá inkább az önvédelem témára.
2009. dec. 8. 20:52
 4/18 anonim válasza:
100%
MMA (Mixed Martial Arts) tuladjonképp minden vann benn fejelésen szemkinyomás harapás és csípésen kivül és 5 oz a kesztyű szoval a pofonokat is megszokod a rugás egy fokkal nehezbb megszokni combra kb 1 honap lengő borda fél év fejre meg sose szokod meg :D
2009. dec. 8. 23:17
 5/18 anonim ***** válasza:
hát ha te meg tudod szokni 1 hónap alatt akkor nem rúgtak elég erősen...
2009. dec. 9. 09:00
 6/18 anonim ***** válasza:
46%

Én hallottam olyan profi boxolóról aki kocsmai csetepatéba keveredett, és addig előnyben is volt amíg elő nem került a kés...

Persze, le tudod győzni a másikat, de szerintem ne építs erre.

2009. dec. 10. 23:28
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
ja jobb lapítani, amíg nem vagy kényszerhelyzetben.
2009. dec. 11. 00:28
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
osztom! ne keresd a bajt, és ő sem fog keresni téged!
2009. dec. 11. 00:35
 9/18 anonim válasza:
54%
Hehe,ne boxot tanuljál,az túl kötött. Én például 8 éve kung-fuzom,és volt már szerencsém pár verekedésbe. Boxolóval is verekedtem már,öket azért könnyü megverni,mert egyáltalán nem szokták meg azt,hogy szarrá rúgják a lábukat,ezért max ha boxolsz,és mellette még sokat edzel lábra is(nem training,hanem szólj a haverjaidnak,hogy sipcsonntal rugdossák a combod,mert attól szokja),akkor jó lesz. De azt vettem észre ,hogy az átlagembereket egyszerüen bárhol eltalálod egy nagyonerős sípcsontrugással,és már nyögnek össze vissza :D
2009. dec. 13. 17:35
 10/18 anonim ***** válasza:
65%
A box az csak küzdősport, nem önvédelem. A kettő nem ugyan az! A boxban csak a kezedet használod, mert a szabályok szerint korlátozva vagy, és ösztönösen, berögzülve is csak a kezedet fogod tudni használni, az pedig kevés, mert akár egy capoeirás is szétrúghat (haverom 10 éve boxol, elindult amatőr ketrecharc versenyre, és egy nála egy fejjel kisebb, és legalább 20 kg-val könnyebb capoeirás srác teljesen szétrúgta a lábát és a bordáját, kiütéssel vesztett.Ja és a csávó csak 6 éve capoeirázik.Igen csúnya vereség volt, rossz volt néznem.)Na meg aztán, egy birkózó is úgy földhöz verhet, hogy egy könnyen nem kelsz fel, de egy sima átlagos küzdősportot nem ismerő ember is lecsaphat, vagy földre vihet, vagy lehet nála fegyver is(kés, vipera, boxer, sokkoló, gázspray....stb.). Inkább aikido, krav maga, ninjutsu, sambo, savate. Mert ezek fegyveres és fegyvertelen támadás ellen is megtanítanak téged fegyvertelenül védekezni.
2009. dec. 20. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!