Box, mint utcai önvédelem?
Mit gondoltok, ha diszkóba vagy akárhol megtámadnak, egy év után le fogom tudni győzni az ellenfelet, ha ugyan annyi idő, mint én ugyan olyan erős ő nem jár semmi küzdősportra... Lényegébe arra vagyok kíváncsi, ha megtámadnak, akkor a boxal meg fogom tudni védeni magamat?
Ja és pl.: egy év boxolok...
Szerintem ezt így nem lehetne behatárolni.
Inkább úgy fogalmazok, hogy nagyobb az esélye hogy meg tudod védeni magad mint ha nem űznél semmi közdősportot..
De sose tudhatod kivel kerülsz szembe. Nekem egyik ismerősömet (aki 6 éve boxol) össze vissza verte egy nála sokkal kisebb srác :) Ő valami Judos lehetett, mert elég hamar földre küldte a srácot és ott is kapott rendesen.
Szóval a box nem véd meg semmitől!
Ha diszkóban megtámad, és részeg, akkor könnyebben leütöd. Egyébként a box elég szabályozott sport, de ha valaki megtámad az nem fogja azokat a szabályokat betartani.(pl boxban nem rúgnak, nincs földharc, nem csavarják ki a másik kezét..)
Remélem, értitek mire célzok.
Én hallottam olyan profi boxolóról aki kocsmai csetepatéba keveredett, és addig előnyben is volt amíg elő nem került a kés...
Persze, le tudod győzni a másikat, de szerintem ne építs erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!