A creatin elveszti hatását ha tejel fogyasztom?
Figyelt kérdés
Most kezdek egy keratin kúrába .Tudom hogy éhgyomorra szénhidráttal kell bevinni .Sok folyadékot kell fogyasztani a kúra alat.De mindegy hogy milyen folyadékkal viszem be és napközben mint iszom.Gyümölcslével,teával,vizel,tejel nem veszíti a hatását ? Mivel edzés útán is kell creatin fogyasztani bele rakhatom a tömegnövelő turmixba amit tejel iszom ? Vagy külön igyam meg vízzel azt mehet rá a turmix ?2009. nov. 26. 23:01
2/7 anonim válasza:
A creatint vízben kell feloldani, ha nem oldódik rendesen akkor langyos vízben old fel. én úgy tudom hogy tejben nem lehet.
3/7 anonim válasza:
a tej nem szar, csak nem erre való. ilyen porok nem oldódnak benne.
szal minden szert vízbe oldj mert vesztik a hatásukat
4/7 anonim válasza:
Éhgyomorra:D A kreatin baromi gyorsan elbomlik a gyomor savas közegében, szóval ha te éhgyomorra viszed be azzal egy csomót elpazarolsz. Ezért kéne sok folyadékkal fogyasztani, hogy a savat hígsd. Amúgy mind1 mivel viszed be, míg az közel semleges kémhatású - tehát pl a kóla nem igazán jó mellé. A tej elvileg majdnem semleges, az még elmegy. Gyümölcslé, tea ugrott.
5/7 anonim válasza:
Hello! Tejben is oldódik, de az a baj, hogy -ugyan enyhén lúgos, tehát ebből a szempontból jó LENNE a kreatinnak, viszont- az emésztéséhez a gyomor savat termel, hogy a kazeint (tejfehérje) le tudja bontani, ráadásul ezért tovább is marad a gyomorban.
A kreatint vízzel, és sok szőlőcukorral (~80g, ez nem függ a kreatin mennyiségétől!) kell bevenni. 1g kreatin-monohidrát oldatához 75g víz szükséges. Ha pedig nem teljesen oldott formába iszod, akkor meghajt, és még fel se szívódik. A cukor lúgossá teszi a vizet, szóval éhgyomorra is teljesen OK
6/7 anonim válasza:
a szőlőcukor hülyeség! Nem kell játszani az inzulin szinttel... Szénhidrátos kaja előtt vedd be és kész!
7/7 anonim válasza:
én úgy tudom h a tej a zsírtartalma miatt sem jó, mert megtapad a bél falán és nem tud felszivodni... idd vizzel, egyszerübb is meg jobb is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!