Vércsatornás vagy damaszkolt penge?
egyiggyééé már ezzel a kill bill dologgal....
ez magyarország, nem afrika, vagy a távol kelet, ahol az emberek kardot használnak:)
Csak vágásra vércsatorna nélküli és nem damaszkolt pengét érdemes venni. Vércsatorna gyengíti a szerkezetet, az csak a súly csökkentésére lett kialakítva. Damaszkolásnak meg mai acéloknál semmi értelme, csak esztétikailag mutatkozik meg. Sőt, a kovácsolási folyamat sokkal nehezebb és gyakori a láthatatlan hiba (pl légbuborékok).
Tehát ha csak vágni akarsz, akkor differenciáltan edzett monoacél kardot vegyél. Arra figyelj még nagyon oda, hogy csakis ismert gyártótól vásárolj (Musashi, Paul Chenm stb).
[link] -on nézzél körül, van ott egy gyártólista ami elég hasznos lesz neked.
Az attól függ hogy mit vágnál vele
Btw miért pont katanát akarsz venni? Mert vágás gyakorlásához pl nedves újságtekercsen/megfelelő célponton teljesen mindegy, ha meg pl fát vágnál vele akkor felejtős a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!