Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Krav magát lehet házilag tanulni?

Krav magát lehet házilag tanulni?

Figyelt kérdés
Tetszik a krav maga,de a közelben nincs edzés.

2013. dec. 19. 15:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
azzel egyet ertek hogy aki eveken keresztul csak jiu jitsut tanulat az sokkal ugyesebben,rutinosabban megcsinaljaa fogasokat mint en aki csak az alapokat tanulja.ez tiszta sor.Konkretn mi utni is tanulunk edzesen.egeszen boxolunk.tanuljuk mint a hosszu+rovid+also horgokat labmunkat+mozgast mint egy boxolo.Persze itt megint csak nemleszek olyan ugyes mint aki mogott 10 ev box mult van.ugy hogy neakadj ebbe se el:)
2013. dec. 19. 18:34
 12/17 anonim ***** válasza:

nemegy boxolo csinalt belolem hulyet a ringbe merrt borzaszto gyorsan jar a kezuk.egeszen addig kiraly csavok amig lenem megyunk a foldre:)

Tovabbi szep estet,es jo edzest.csao:)

2013. dec. 19. 18:37
 13/17 anonim ***** válasza:
kravmagában földre? ha jól emlékszem a földharc a legrosszabb amit utcán csinálhatsz de ahogy érzed :D
2013. dec. 19. 18:48
 14/17 anonim ***** válasza:

Én nem akadok fenn semmin...

Egyszerűen csak határozottan állítom, hogy amikor egy erőszakos emberrel szembekerülsz, és ő nem viccből bántani akar, akkor nincs olyan, hogy 'nem olyan jól begyakorolt technika'.

Márpedig..egy divatos önvédelmi edzésen igen, általában tipikusan a 'nem olyan jól begyakorolt önvédelmi technikák' vannak. Tudom, hogy vannak sz.ar HM oktatások amik annyit sem érnek mint a krav, ilyen esetben a valami is több mint a semmi érv érvényesül..

De egyszerűen utcán nem fogsz földharcolni mert akkor már régen rossz a helyzet taktikailag, boxolót sem igazán rántasz le földre, bár elképzelhető de ha igazán arcon akarnak küldeni, én megnézném azt aki egy határozott támadót tényleg levisz földre. Birkózónak hívják vagy Jujutsu mesternek, mondjuk.

És a boxoló még mindig bár ügyes, de sportoló. Egyedül van, és szabálytisztelő.

Mindegy.. a semminél a krav is jobb, ráadásul sok sz.arul oktatott harcművészetnél, én valószínűleg csak azon akadok fenn mindig, hogy vannak jó edzések is és azokra nem járnak el emberek. De bezzeg kamukaratéra meg kravmagára igen. Az hogy ilyen vitákba belemegyek és fűzöm tovább a szót elsősorban az én személyes/lelki gyengeségem, problémáim tükröződése.. úgyhogy nem kell annyira komolyan venni.

2013. dec. 19. 22:14
 15/17 anonim ***** válasza:

Az hogy ilyen vitákba belemegyek és fűzöm tovább a szót elsősorban az én személyes/lelki gyengeségem, problémáim tükröződése.. úgyhogy nem kell annyira komolyan venni.

Ey valami hatalmas egy mondat.Ezt lajkolnam ha lehetne:)

2013. dec. 19. 22:30
 16/17 anonim ***** válasza:

Még nem azt jelenti, hogy nincs (sajnos) igazam.

Csak hogy vannak viták, amik értelmetlenek, és felül kellene tudni emelkedni rajtuk. Ha már értelmes eredményük úgysem lesz. Máris látszik, hogy valamiben egyetértünk, végtére mégiscsak emberek vagyunk mind.

2013. dec. 19. 22:41
 17/17 anonim válasza:
szerintem nem érdemes a neten videókat nézni, mert manapság már mindenki önjelölt szakemberré válik és boldog-boldogtalant oktat bármiről. Van fenn szánalmas karate és box videó is, mint ahogy bármi. Másrészt nem tudod, hogy helyesen hajtod-e végre a gyakorlatot vagy sem, nincs kontroll és visszajelzés. Bármit is tanulsz edzővel jobban jársz és társakkal, akikkel gyakorolsz. A Krav Maga, pedig nem arról szól, hogy késdobálókban megvereted magad, mint ahogy az önvédelem sem, hanem hogy kitérsz a szituációból, mielőtt balhé lenne és csak legvégsőbb esetben ütsz és védekezel, ha más választásod már nincs.
2014. aug. 30. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!