Miért üt nagyobbat a kisebb karú, ugyan olyan tömegű és technikájú ismerősöm?
Nemn rólam van szó... Tegyük fel két isten által teremtett lénynek ugyan akkora a tömege, itt van mindkettő előttem 80 kiló mindkettő, és tegyük fel klónok szinte, és ugyan akkora a sebességük, és a technikájuk is, annyi a különbség, hogy az egyiknek 45ös a karja.
De elméletlileg lényegtelen a kar mérete, mivel tömegxsebesség a matematikája az ütésnek, akkor miért üt egyik nagyobbat a másiknál ? egyáltalán pár boxoló hogy üt 500 kilót, ha ugyan akkora a tömegük mint nekem, pedig én iszonyat gyors vagyok, és megtanultam helyesen ütni ?
Talán mert az ütés ereje nem attól függ, hogy hány gramm csont, izom és egyéb (ín, vér stb) van a felkarodban...
És ki és mi alapján mondja, hogy a 40-es kezű teremtmény fog nagyobbat ütni?
túl sokat okoskodsz.
amit leírtál, az kb akkor igaz igy, ha egy téglával fejbeb4sznak. becsapódáskor a tégla tömege, és súlya számít.
De a tégla egy szilárd test, az ember pedig nem az, az ütéskor generált energia könnyen elvész az izületekben, stb. a technika pont azt jelenti, hogy ezt a szorzatot maximalizálod. semmit nem ér az ütésed, ha villámgyors, de csak a karod tömege van benne. ekkor a szorzat kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!