Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mit gondoltok a Judoról?

Mit gondoltok a Judoról?

Figyelt kérdés

2013. nov. 15. 21:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Én nem szeretem amikor harcművészetből küzdősportot csinálnak. Főleg hogy utána még őrzik a harcművészet látszatot viseletben, övben.. a cselgáncs egy kiváló olimpiai versenyszám, ezt gondolom róla.

Nem értem, hogy valaki miért kezd cselgáncsozni, akkor már miért nem birkózik, vagy miért nem tanul harcművészetet.

2013. nov. 15. 22:46
 2/5 aikiboxer ***** válasza:

A judo nagyon szuper sport, csináltam másfél évig. Nagyon széles skálán mozog a repertoárja, a ju jutsu technikáktól (amelyeket judo katáknak hívnak arrafelé) az állóharcon keresztül a földharcig, szuper küzdelmi készséget alakít ki és jó kondíciót. Persze önvédelemre csak valamilyen ütős-rúgós stílussal együtt alkalmas, de azzal együtt nagyon jó.

Az nem egészen igaz, hogy a judo CSAK küzdősport lenne. Az alapítója, Jigoro Kano szétválogatta a versenyszerűen is gyakorolható elemeket és a többi technikát, az előbbiket gyakorolják a sport részén, az utóbbikat pedig katák formájában. Merthogy ez is judo!!!

[link]

2013. nov. 16. 07:24
 3/5 anonim ***** válasza:
:)
2013. nov. 16. 09:27
 4/5 anonim válasza:

az elöttem írònak igaza van. Jigoro Kano csak a halálos fogásokat szedte ki .. amúgy nagyon imádom lassamln kèt ève járok ès már egy csomò versenyen voltam. . amúgy jò erölètet ad. ez az a sport ami minden izmot megmozgat. ( az úszások kívül)

:D

2014. jan. 1. 08:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Rubint réka is megmozgathat minden izmot, ha összeállít egy ilyen gyakorlatsort.. mondjuk, versenyezhetne is a judoval.

A mai Judo ne felejtsük el, nem az amit Kano megalkotott. Köszönőviszonyban sincs már a Jujutsuval. Egy egyre inkább beszabályozott sport, ma már.. inkább akkor brazil jitsu, az viccesebb (szintén játék).

2014. jan. 1. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!