Systema mozdulatokkal lehet-e nyerni MMA-n?
Szerintem már azért kezdik egyre jobban marketingelni magukat, amivel voltaképp egyet is értek mert ők legalább jó dolgot csinálnak.
A no contact (ugye érintés, kontaktus nélküli) munka, hehe, egy trükk.
Mert igazából fizikai érintés nélküli, de olyan nincs hogy két ember egymástól nagyjából ütéstávolságban nem kerül kapcsolatba. Kontaktus van, csak nem fizikai. Hanem pszichés.
A no-contact technikának van is valami nevük, ami utal a pszichés háttérre.. lényeg az, hogy minden ember, még a beszűkült agresszív gyík is, aki mondjuk megtámad állandóan kapcsolatban áll a környezetével.. jeleket fogad, és reagál rájuk. Ha reagál rájuk, akkor ezek a kívülről érkező (akár tőled érkező) jelek hatással vannak rá, tehát valamennyire irányítják.
Csak gondolj arra, hogy megtámadnak viszont pont te ütsz a támadód felé. Pislog, elhajol összerándul zavarba jön stb. Érintés nélkül reflexes cselekedetek váltottál ki, na hát ebből elég sok dolgot ki lehet hozni harci alkalmazás közben.
Én direkt ilyet nem nagyon gyakorlok, később vicces lenne..
Nekem olyan kételyeim vannak ezzel kapcsolatban, hogy ha valaki nagyon összpontosult vagy nagyon beszűkült, és tényleg nem sok más célja van az életben mint hogy támadjon (és mondjuk kinyírjon) akkor mondjuk vesz-e annyi jelet a környezetéből, hogy az ilyen technikára reagáljon. Ezt nem tudom. De egyébként ez nem rossz játék, kiegészítésként. Biztos hogy ennek a gyakorlása is fejlesztő jellegű, még ha nem is alkalmaznád bunyóban.
KM-ben még a Jujutsu magasabb szintű technikáit, és az alapozó technikáit is kihagyják. Sajnos, legalábbis M.országon, nálunk.
Ezért nem egy épkézláb dolog.
T. Laci és haverja: "csak egy emberre tanítunk meg támadni, mert több emberrel úgysem birsz el"
igen csak ugye általába kedves roma származűsú állampolgáraink ugye 1v1-be jönnek..
Másik, 2 hónapig 80% erőnléti gyakorlatok mentek.
Aha, ha kondizni akarok iskolában is el tudok menni.
Én a technika miatt mentem, nem a kondibérletért.
A reklámon (és az oktatókon illetve az eleve hozzánemértő hívőkön/tanulókon kívül) senki sem mondta még, hogy jó dolog..
1v1 ellen van a küzdősport. Meglepő, de a box 1v1 felállásra hatékonyabb mint a kravmaga.
Komoly képzésre meg azért járok, hogy legyen taktikai technikai és egyéb fölényem, ami némi esélyt ad 2 ember ellen is. Például taktika kérdése, senki nem mondta hogy azért mert 2 ember akar megverni ettől még egyszerre 2 emberrel szemben (akik együtt nyilván erősebbek mint egy átlag ember.. de még egy edzett embernél is) kell birkózni. Dehogy is, nyilván próbálok egyszerre csak eggyel szembenézni, és azért gyakorlok hogy egy emberrel szemben már mégiscsak tudjak dominálni. Illetve hogy legyen képességem, ismeretem és rutinom rá hogyan kerüljem el legalább a másik ember ütőtávját. Taktika a közelharcban, nem küzdősport szint.. nem is kravmaga szint bár ott oktatni kellene. Hát mit ha nem ezt.. merthogy ütni nem tanítanak meg úgysem, ezt azért lehet tudni, hát akkor már taktikázni lehetne legalább.
Ja legalább futásra edzettünk volna de érted :D Jó vicc volt, haverom kb gyerek kora óta nyomja magán tanárnál, és már 4. szinten volt a gyerek. Jó előttem kb 1-2 évvel előtte kezdte el mint pro szinten és azt mondta hogy már első szintet 2 hét utánn meg kellett volna hogy kapjuk.
Lacikánál kb 1 év/1 fokozat :D
Ja hogy ez nem kmg hanem maszek krav maga nahát :D
Zsidók ráadásul úgyse fogják elárulni mivel mészárolnak :D
Taktikázás, igen minimum 6 főre azt mondom, hogy taktikázást tanítani kell! Ütni még ha nem is tanítanak meg akkor annak a védését verjék már bele az emberbe ha ennyire "önvédelmi" lenne. Sűrgősen hagyja abba az összes km-es amit csinál.
Systema edzéseket nem tudom milyenek, azért erről is magyarázhatna valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!