Leung Ting Wing Tsun vagy William Cheung (Magyar Wing Chun Szövetség) a jobb? és melyik miért?
Először is szeretném eloszlatni azt a laikus tévhitet, hogy a két stílus egyforma, és csak az írásmódban, illetve a nagymesterek személyében különbözik egymástól.
Ugyan sok hasonlóság, de sok különbség is van közöttük, az alapkoncepciók felfogásában és alkalmazásában mutatható ki leginkább a differencia.
A Magyar Wing Chun Szövetség akkreditált oktatatói által képviselt szakmai és emberi színvonal messze meghaladja a LTWT általános mutatóit.
Ha valóban hatékony küzdő szeretnél lenni és egy egymást támogató csapat része lenni, akkor a Magyar Wing Chun Szövetség.
De nyugodtan próbáld ki mindkettőt és a saját tapasztalataid alapján dönts.
C, A Wong Shun Leong-Philip Bayer féle Ving Tsun amit a Ving Tsun Kung Fu Association Europe csinál.
Miért?
Pontosabbak a technikáik, jobban használható, nekem az előző kettő eléggé földtől elrugaszkodottnak tűnik, annyira széttárt a tartásuk , hogy még pistike is beütne egy egyeneset viszont a szimpla V-vel írt Ving Tsun-nál sokkal jobb a védelem szintje, elég zártat a mozdulatok ahhoz hogy kivédjen egy támadót, vagy kettőt, hármat is ha jól be tudsz gyorsulni.
Én imádtam a ving tsunt amíg jártam, olyan önbizalmat is adotthogy láttam tényleg működik és még egy gyorsabb bokszoló ellen is hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!