Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mi a különbség a Kung-fu és a...

Horvathtomi kérdése:

Mi a különbség a Kung-fu és a Tékwandó közt?

Figyelt kérdés
Bocsi ha elírtam.

#sport #kung-fu #tekwandoo
2013. okt. 17. 14:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Azt hiszem tae kwon do.

Különbség a Kung Fu kínai T.... az pedig koreai.

A T benn sok a lábmunka K-ba külön stílus kéne kiemelni mert több ezer van.

2013. okt. 19. 08:43
 2/7 anonim ***** válasza:

A több ezer kicsit túlzás, elég lesz több száz is. :)

De amúgy így van...

2013. okt. 19. 09:13
 3/7 anonim ***** válasza:
konkrétan 380 ága van! :D hogy abból mennyi maradt fennt az már más kérdés! :) de amúgy a wing tsun-ban meg a belépésen van a hangsúly! :) azt meg nehéz kézzel csinálni! :D
2013. okt. 21. 15:55
 4/7 anonim ***** válasza:

Atomrészecske ne okoskodj!

Vannak külön családi ágak amik nem terjedtek el .

Honnan tudod, hogy annyi van megszámoltad?

És mind termében edzettél és megbizonyosodtál róla, hogy tényleg csak ennyi van?

2013. okt. 21. 21:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Há persze! de kihagytam volna a kb jelzőt? :-/
2013. okt. 22. 14:31
 6/7 anonim ***** válasza:
jah kihagytam! :D és még el is rontottam! :) kb 280! amúgy te (csúnya szó) én jártam Kung-fu-ra és ott mondták! lökött! erre nehogy gondoljál á ne! minek! IQ fighter!
2013. okt. 22. 14:33
 7/7 anonim válasza:

Taek-wondoo :D

Hát, a taek-wondoo inkább a gyakorlatra épül, sok benne a lábmunka és vannak benne "lassú" mozdulatok (ezzel arra célzok, h pl. jobban odafigyelnek arra, hogy erôt vigyenek bele a mozdulatba, ez kb. 2-3 mp a gyakorlottabbaknál). Jah, és a célja az ellenség ártalmatlanítása.

A kung-fu erôszakosabb, gyors és sok benne az improvizálás (azaz nem gyakorlaton alapul, hanem amelyik mozdulat éppen "kapóra jön"). Az ellenfél erejével harcolnak, és sok benne az akrobatikus mozdulat. Itt nem csak ártalmatlanítják az ellenfelet, akár meg is csonkítják, vagy ölik (igazi harchelyzetben)

2013. nov. 2. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!