Mik az AIRSOFT járulékos költségei?
Airsof kérdések, amikre nem találtam választ, kérem, csak az ebben részt vevők, tapasztalattal rendelkezők válaszoljanak.
Engem az érdekelne, hogy a felszerelésen kívül, milyen költsége van (havi?, alkalmi?, éves?) az AIRSOT-nak.
Tagdíjjak,
Pályadíjjak,
Üzemanyag,
Lőszer (pld mennyi fogy el egy alkalommal és azt pótolni kell)
Tudom, pontos adat nincs, de úgy hozzávetőlegesen érdekelne, hogy mennyire is költséges egy ilyen "sport".
AIRSOFT iránt érdeklődő civil, "megfigyelőként" rész vehet-e bármely játékban? (pld a "bíró" mellet)..stb.
A különböző egyesületek, csaptok mennyire követelik meg, hogy csak az általuk előirt fegyverzettel, ruházattal lehet hozzájuk csatlakozni? (pld csak II világháborús, csak amerikai...stb).
Köszönöm,
Nos mivel az airsoft Magyarországon (sajnos) nem minősül hivatalos sport eseménynek így hivatalos csapat sem jöhet létre.
Az én példámból kiindulva éves szinten 1000 ft-ot adok be a fórum fenntartása miatt. Ezt akár tagdíjnak is nevezhetjük.
Pályadíj. Nos ez nagyon relatív. Mert van olyan hogy egy területen ingyen játszol, van ahol csak a terület alkalmankénti gondozására szednek pénzt, de van ahol akár 2-3000 ft-ot is elkérnek.
Üzemanyag: Szintén relatív. Nyilván megosztva olcsóbb. De attól függ hova mész mert értelemszerűen nem éri meg pr óráért átutazni az országot.
A lőszer pedig tőled függ hogy lősz még az árnyékra is vagy csak biztosra mész. én 3 játékon azaz kb 15 óra alatt lövök el 2000 BB-t
Azt mondanám hogy ha kő kemény airsoftos vagy aki mindenhol ott van és fossa a BB-t akkor a költségek súlyos 10000-ek is lehetnek. De ez rajtad múlik meddig mész el egy játék kedvéért, mennyire vagy spórolós lövész, és hogy mennyire akarnak rajtad is meggazdagodni a pálya tulajai.
Civil érdeklődő láthatósági mellényben és arcvédelemben részt vehet a játékon. 16 éves kortól. 18 alatt írásos szülői engedély szükséges.
Az utolsó mondatodra pedig azt mondanám hogy amelyik csapat előírja a tagoknak hogy milyen ruhával és felszereléssel vehet részt bármiben is azt messziről kerülni kell. Én 4 éve vagyok tag egy észak magyarországi airsoft csoportban. 2 éve vezettük be az egységes egyenruha gondolatát de soha sehol senki nem szabta meg hogy holnaptól csak ebbe lehet játékra jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!