14évesen milyen harcművészetet/küzdősportot ajánlotok ha majd kravmagázni akarok?
Nem tudom hova sorolható ez az aikido berkein belül ,de yoshinkan stílus.De megkérdezhetem pontosabban a mestere nevét is ha kell.
A fórumokon megy a duma meg az észosztás , de sehol nem bizonyítottak még az aikidósok képzett ellenfél ellen.Tudod én nem adom oda a karom hogy megfogd...Az aikido csak Ueshibánál működött.De ahhoz az az iszonyatos fizikum és harci jártasság kellett , amit aikido edzésen te sosem szerzel meg...
de sehol nem bizonyítottak még az aikidósok képzett ellenfél ellen.
Hol kellene bizonyítani?
nem hiszem, hogy ezek szimulálják. milyen 'aikido mesterek' indultak, ez kicsit fiktív. tudjuk hogy igazi aikidosok voltak?
"Box , muay thai kéztechnikák , ju jitsu , földharc és Kick box, muay tahi lábtechnikák"
Mi az, hogy kick box technika? Az Aikido a japán Jujutsuból alakult ki, a kickboxolók (stb.) csak imitálják a harcművészetek technikáit. Nem az aikodos használ jujitsu (bjj) meg kickbox technikát.
10. másodpercnél állítottam le.
Nem is aikido-s az aikidos. Az a baj, hogy nem ismertek aikido használókat. Mert nem oktatnak mindenhol harcművészetet, butított azonos nevű fo.stot igen. De ez meg nem számít semminek..
10 másodperc alatt látszott már, hogy nem aikidos az ürge, ugrál mint valami nikkel versenykaratés bolha...
Aikido nem butítása a Jujutsunak, hanem lágyítása. Miért lenne a lágy stílus a hasonló taktikájú kemény stílusnak butítottabb vagy fejlesztettebb változata? Csak más változata. Nem mennék bele a lágy és a kemény stílusok közti különbségekbe, lenne egy véleményem de igazából lényegtelen. Nem jobb, nem rosszabb, csak jól kell gyakorolni. Egy Jujutususnak sem szólunk be, mert letépi esetleg az arcunkkal együtt a karunkat. Ugyan erre képes egy aikido-s is, nincs olyan nagy különbség, szerintem. Igazi Aikido-ra gondolok, nem érdekel hogy kamu oktatásokon mit sz.a.roznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!