Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Krav maga vagy ju jitsu?

Krav maga vagy ju jitsu?

Figyelt kérdés

2013. aug. 22. 21:23
 1/9 anonim ***** válasza:

Én mind a kettőt próbáltam, de nekem a krav maga jött be. De ismerek olyan edzőt, aki a krav edzèsekre beviszi a jitsu-t is.

De mind a két sportból ingyenes az első edzés, úgyhogy szerintem próbáld ki őket, hogy melyik teszik jobban :)

2013. aug. 23. 09:28
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a Kravmaga a Jujutsun alapul.

Szerintem a Jujutsut gyilkolásra fejlesztették ki, tehát nyilván kellő felkészítést ad önvédelemre, az utcán. Erre van..

Szerintem a Jujutsut csak úgy lehet tanulni mint Jujutsu, ha máshogy oktatják, rövidítve, nem harcművészetként akkor a technikák nem fognak működni, megfelelő alapozás nélkül. Mert bizony a Jujutsu technikák nem egyszerűek, egyetlen harctechnika sem egyszerű, mivel nem pillangófogásról szólnak, hanem túlélésről egy támadó emberrel (emberekkel) szemben. Nem lehet akárhogy csinálni.. jól kell gyakorolni. Örüljön az ember, ha egy jó Jujutsu edzést talál, nemhogy még egyszerűsített "önvédelmi rendszert".

A krav csak divat, ami hangzatos ígéretek alapján tudott csak elterjedni mint a fogyibogyók és rezgőgépes fogyasztó edzések. Aki komolyan veszi a dolgokat, az a Jujutsut választja. És reménykedik egy jó oktatóban, ami azért Magyarországon mindig kicsit kérdéses, de ez szinte mindenben így van..

2013. aug. 23. 10:25
 3/9 aikiboxer ***** válasza:

Most már tényleg megnézem magamnak ezt a krav magát... Egy bokszoló ÉS birkózó csávó fejlesztette ki, genetikusan elvileg köze nincs a ju jutsuhoz... A bokszversenyző, TEK-es edzéstársam (aki nagyon jó kis bokszoló és éles bevetésen van állandóan) nagyon dicséri. Annyira sz.r akkor mégsem lehet.

A ju jutsut se próbáltam soha sajnos, de mellettük edzettem jópár évig a Somogyi Béla utcában. Amit láttam, az karate és aikido-szerű kevermény. Nem rossz, de ennek az authenticitásáról meg annyit, hogy a japánok NEM rúgtak soha életükben!!! Így ez biztosan nem authentikus japán szamuráj harcművészet, hanem egy modernizált harci rendszer. Nem baj, csak nem igaz, hogy ez így az őseredeti szamuráj bigyó.

És éppen emiatt, amit láttam: karate-szerű (retrográd) mozgás, sarkos, szögletes stb. Nem tetszett. Nekem sokkal jobban tetszik a boksz, aikido, judo (és gondolom a belső kung-fu stílusok) folyékony, lágy mozgása. De félre ne értsetek, nem f.kázom a stílust, állítólag jó, és nem aikidos és judós edzéstársaim is dicsérték, csak én ezt láttam.

Szóval nem tudom, hol az igazság, puding próbája az evés. :)

2013. aug. 23. 16:43
 4/9 aikiboxer ***** válasza:
A kérdezőnek pedig: keress egy rendes kesztyűs edzést (box, thai box, kick box, savate) és tanulj bunyózni legalább két évig. Utána vegyél mellé mást, ha tovább akarsz fejlődni. Mert az ökölharc minden küzdelem alapja, ha ez nem megy akkor hamar kifektetnek hiába varázsolsz. :)
2013. aug. 23. 16:47
 5/9 anonim ***** válasza:
72%
Ne hallgass senkire aki leakarja fikázni a krav magát. Menj le próbáld ki és ha tetszik csináld,de csaj jó oktatóhoz menj. Más véleményére ilyen ügyben ne hallgass. Én is így vagyok, 1éve kravozok és ha az itteniektől vagy másoktól múlott volna akkor nem járnék amit így utólag nagyon megbántam volna. Célratörő, egyszerűbb kivitelezni mint a hókuszpókusz varázslatokat, és minden módszert bevet azért a célért,hogy megvédd magad és sikeresen haza érj. Utcán a nehéz,bonyolult technikákat amit ősi harcművészetekbe alkalmaznak 10% az esélye,hogy kivitelezni tudod, a pánikreakció és a leblokkolás végett de hát neten mindenki okosabb ...2: Amit mondott az egyik kommentelő ha akkora sz@r lenne nem használnák Izraelben , akkor TEK-nél is tanítják és még számos helyen ahol nagyon hasznos. Kivéve itt magyarországon nem tanítják a rendőröknek(de meg is van az eredménye). Visszatérve kérdésre. Km vs Ju jitsu? Én Kravra járok ezért azt is mondom de ahány ember annyi vélemény.
2013. aug. 23. 19:32
 6/9 anonim ***** válasza:
54%

Valóban ne másokra hallgass. Járj utána, tégy próbát..

Valahol mindenkinek igaza van.. meg néha senkinek.

Elég 1 db. krav edző, akinek komoly közelharci tapasztalata van, harcművész mester stb.. és már lesz egy edzésnyi kravmagás, akik jó dolgokat tanulnak. És jó véleménnyel lesznek a kravról stb. És tényleg ügyesek lehetnek, egy jó edző miatt.

De ebből az is látszik, hogy ez egy edzés.. egy oktató..

A TEK-esek szerintem nem mérvadók. A tekesek elvileg jó közelharcosok? Miért, Orbán jó politikus?

:))

No offense.

2013. aug. 23. 22:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Én voltam előtted a válaszoló. Abban igazat adok ,hogy sok a nem jó edző kravban de van 1-2 jó aki viszont nagyon jó. Én edzőm ilyen rengeteg közelharci, utcai tapasztalata volt így nem csak azt tudja tanítani amit ő is tanult hanem amit tapasztalt is az utcán. Mi működik, mi nem,stb. Annak ellenére,hogy krav edző megmondja azt is ami szerintem hülyeség a technikákból. Tehát nem 100%ig isteníti a kravot hanem ami szerinte nem jó technika, gyakorlat,stb ő azt megmondja keményen,hogy ezt maximum a vizsgán csináljátok ha kérik mert semmi értelme nincs.
2013. aug. 23. 22:49
 8/9 anonim válasza:
Bokszoltam most meg MMA-zok de próbáltam a kravot, szerintem elég jó, tényleg megtanít önvédelemre élesben is. A ju jitsut egy barátom tolja, amennyire látom azzal ölni lehet. Szerintem mindkettő jó, első edzés ingyenes próbáld ki őket. A legfontosabb hogy jó edződ legyen :)
2013. aug. 28. 11:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Most egy kravos sráccal edzem együtt, ő is azt mondja jó az edzője, kemény ember.. erős.

Lehet. Fogalmam sincs a képességeikről (sem az oktatóról, sem a srácról) lehetnek ügyesek.. most túl náthás vagyok ilyen témához.. elvben lehet jó a krav, miért is ne lehetne. Tapasztalt, jó edző kell, és akkor mindegy minek nevezzük a harctechnikát, csak gyakorolni kell..

2013. aug. 28. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!