Boxban, mi jobb, ha 100-110 kigyurt allat vagy, vagy egy 80 kilos? A kicsi lehet jobban mozog de a nagyobbnak tobb ereje van? Szerintetek melyik az utosebb?
Ha élversenyző vagy, fel se vetődik a kérdés, mivel az edződ minden percedet meghatározza, és nem fogja engedni, hogy gyúrj. (Nálunk nem engedik a versenyzőknek, de lehet, hogy máshol igen.)
Ha nem vagy élversenyző, akkor viszont az énképed, hogy jól érezd magad a bőrödben, fontosabb, mint az, hogy gyorsabb legyél a bokszban. Nehéz megmondani, hogy mi ér többet: a vékony szálkásak gyorsasága, vagy a nagydarabok izomtömege. Mivel teljesen más pálya, játék a kettő. (De: versenyen mind a kettőt lefelé fogyasztják.) A kigyúrtak kigyúrtakkal, a pálcikák pálcikákkal bokszolnak. :) Van előnye az egyiknek is meg a másiknak is, utcán amúgy szerintem az izomtömeg ér többet, de még ez se biztos. Kérdésedből ítélve te szeretnél "nagy, kigyúrt állat" lenni, úgyhogy gyúrj nyugodtan. Sok hobbi bokszoló csinálja ezt.
Azért sok helyen gyúratják a boxolókat, főleg a nehezebb kategóriákat.
Egy nehézsúlyúnak (sőt, senkinek, aki el akarja érni a max potenciálját) az izomtömege nem magától jön fel, ahhoz kell súlyzóznia is.
Persze, ebben igazad van, hozzánk is jár thai box edző, aki direkt izomtömegre gyúr.
Nekem a fegyencet is nehéz a boksszal összeegyeztetni (főleg a felsőtest/váll napokat), nem tudom, a gyúrósok hogy bírják ki. :)
Koszonom a sok hasznos valaszt,el se hiszem hogy ennyi rendes ember van,es nem csak valami kis buszke kocsogok akik be be dobnak egy okoskodo dumat!!!
Szoval a valaszokbol arra kovetkeztettem hogy a nagy 100-110 kilos is lehet gyors,es az izomtovegevel erosebb is,de ami igaz az igaz,egy 80 kilos profi boxolonak sokkal jobban jar a keze mint egy nagyobb testsujunak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!