Dunai pergető horgászok milyen műcsali kell (többi lent)!?
Kezdő pergető vagyok és domolykót ,csukát, balint vagy süllőt szeretnék fogni..milyen műcsalival tudok ilyeneket fogni..és milyen terepen melyik napszakban keressem őket
a csalikról ha tudtok linkeljetek képet
Ha lenne tuti bevált recept, akkor már nem lenne hal a Dunában. :-) Viccet félretéve: oldalakat lehetne erről írni. Amiket én szoktam általában használni.
Domolykó: 0-ás, 1-es méretű körforgók.
Csuka: 3-as, 4-es, 5-ös méretű körforgó villantó, wobblerek 8-15 cm közötti méretben, ha felszínen rabol, akkor nagyon élvezetes a popperek használata. Plasztikok (twister, gumihal, stb) 5-15 cm közötti méretben. Ha csukázol, akkor érdemes vagy harapásálló előkét használni, vagy fonott zsinórt.
Balin: mindenféle pilker, klasszikus balinólom léggyel, nagyon ritkán 2-es, 3-as méretű körforgó csillogó ezüst színben.
Süllő: Elsősorban plasztikok (twister, gumihal), vagy mélyre törő wobbler fenék felett vezetve.
Domira, balinra, csukára napközben szokás pergetni, mivel ezek a halak elsősorban a látásukra támaszkodva vadásznak, ráadásul elég látványosan, szinte mindig látható a rablásuk. Persze van, amikor nem, mert vízközt rabolnak, de akkor a szétrebbenő kishalak lehetnek az árulkodó jelek. Süllőre szinte csak napfelkelte után, illetve naplemente idején szoktam pergetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!